close

Nieuwe jeugdopleiding van S.V. Hilvaria in samenwerking met voetbalschool 2Fast

Hoe kun je jeugdvoetbal aanbieden waarbinnen meiden en jongens voetballen in een veilige omgeving en met plezier leren voetballen? Waarbij de kansen en het aanbod voor jongens en meiden gelijk aan elkaar zijn. Dat is voor veel verenigingen een belangrijke vraag.

De ontwikkeling en daarmee het eindniveau van spelers en speelsters op jonge leeftijd is onvoorspelbaar. Het lijkt logisch om het eindniveau te voorspellen op basis van de aanname dat de huidige voetbalkwaliteiten van jeugdspelers vaststaan en zich via een rechte opwaartse lijn doorzetten. De praktijk wijst echter anders uit. Door het aanbod op dat 'huidige' moment af te stemmen, is het voor veel jeugdvoetballers onmogelijk om op de lange(re) termijn het maximale uit zichzelf te kunnen halen. Met de principes van Gelijke kansen en Gemengd voetbal krijgt een grotere groep voetballers de mogelijkheid om zijn of haar potentie volledig te benutten en maximaal plezier te beleven aan voetballen. Hierdoor voelen kinderen zich gezien, blijven langer voetballen en nemen de mogelijke negatieve bijzaken van teamindeling en selectiebeleid sterk af.+

Bij voetbalvereniging S.V. Hilvaria zijn de jeugdcommissie, samen met meerdere vrijwilligers, de afgelopen maanden druk bezig geweest bovenstaande vraagstuk te implementeren in hun eigen jeugdopleiding.

Afgelopen maandag 4 september 2023 was de aftrap. Alle spelers uit de leeftijdscategorieën JO8, JO9, JO10 en JO11 nemen wekelijks deel aan een circuittraining. Deze staat onder professionele begeleiding van Techniektrainer/Skills coach Nelson de Kok, oud speler en trainer van de vereniging en eigenaar van 2Fast Voetbalschool. De gezamelijke trainingen worden ondersteund door de jeugdcoördinator en alle trainers van de betrokken teams. De vereniging, met dank aan verschillende sponsoren, kan op deze manier een goede basis leggen voor de ontwikkeling van haar jeugdleden. De deelname aan de circuittrainingen is voor alle spelertjes gratis.

Met veel enthousiasme trainden bijna 100 kinderen op sportpark de Roodloop. Voor de allerkleinsten voor het eerst in teamverband. Dat allemaal onder toeziend oog van de vele, enthousiaste ouders en grootouders langs de lijn.

Het initiatief wordt de komende jaren verder uitgerold binnen de vereniging.

Voor meer informatie of aanmelden van leden? Stuur een mail aan voetbalzaken@hilvaria.nl

Meer nieuws chevron_left