close

Hilvaria 35+ kampioen 2024!

Een korte introductie: In het voorjaar van 2020 hebben Jasper Oving en Rob van Gool een eerste voorzet gegeven voor de start van een 35+ voetbal team binnen Hilvaria. En om een idee te krijgen wat deze 35+ voetbalcompetitie inhoud, een citaat van de website van de KNVB:

…Steeds meer voetballers stoppen met voetbal omdat ze niet meer iedere zondag actief kunnen en willen zijn, en daarnaast is het spelen tegen (te) jonge tegenstanders ook een belangrijke reden om de schoenen aan de wilgen hangen. Om dit te voorkomen biedt de KNVB verenigingen de mogelijkheid om deel te nemen aan het (7x7, half veld) 35+ voetbal. Hierbij staat niet direct het presteren centraal, maar wel het op een recreatieve manier een potje voetballen met en tegen leeftijdsgenoten, inclusief een gezellige derde helft. 

Nu is het alweer een hele tijd geleden dat ik een wedstrijdverslag heb gemaakt van een voetbalwedstrijd waar ikzelf in speelde. De reden? Nou we worden allemaal een dagje ouder en na een gewonnen of verloren wedstrijd relativeren we de gebeurtenis onder het genot van een drankje, vaker richting de achtergrond. Maar deze keer vond ik het wel relevant om er iets van op papier te zetten.  

Als 35+ team speelden we namelijk om een prijs, en dan komt het “oude” fanatisme bij de meeste weer boven drijven. Of je nu 11 of 44 jaarringen achter je naam hebt staan , dan is de drive om te presteren hoog, en gaat elke speler weer voor die onmogelijke KUT bal, ondanks het risico op een ingescheurde hamstring en/of opgerekte kuitspier.

Zoals gezegd het 35+ team van Hilvaria verscheen op vrijdagavond 31 mei op het sport complex van GUDOK in de Reeshof. Vooraf was al berekend dat we minimaal 3 punten moesten halen in de resterende 3 wedstrijden, om het voorjaars kampioenschap veilig te stellen. Mede door de afwezigheid van directe concurrent GSBW. Dus de kans was reëel dat we dit seizoen met een prijs zouden afsluiten en dus was iedereen gebrand op een goed resultaat.

De eerste wedstrijd speelde we tegen de gastheer uit Tilburg. We begonnen voortvarend want na 2 minuten stond het al 0-1 voor Hilvaria. De groene witte speelden gedreven, aanvallend maar ook gehaast. Dit laatste was dus een grove collectieve fout, want je speelt tegen leeftijdsgenoten en die hebben ook de nodige ervaring opgedaan in de loop der jaren. Je kan wel het spel maken en proberen zoveel mogelijk goals te maken, maar je moet ten alle tijden je organisatie hebben staan. Dus Gudok liet Hilvaria het spel maken en counterde ons volledig weg, en zo stond na 20 minuten de 3-2 eindstand op het score bord. Jammer, niks aan de hand dachten we, want we spelen nog 2 wedstrijden deze avond.

De volgende tegenstander was VOAB uit Gool. Geen gemakkelijke tegenstander want ook dit team bestond uit een aantal voormalige selectie spelers uit vroegere jaren, dus ook die gasten weten nog steeds wel hoe je een bal moet raken. Ook hier het zelfde spelbeeld. Hilvaria ging weer vol op de aanval spelen en het resulteerde in een 10-tal kansen maar de paal , lat en de voeten van de keepende veldspeler voorkwamen een doelpunt. De bal wilde er niet in , en na twee snel uitgespeelde counters en twee ongelukkige spelmomenten van de Hilvaria keeper, verloor Hilvaria ook deze wedstrijd. Pffff….het begon langzaam aan, een echte “Thriller” te worden.  

Dan moet het maar tegen Viola gebeuren dachten de heren uit Hilvarenbeek. De tegenstander uit Alphen was gezien de lage stand op de ranglijst, wel te doen zo dachten de meesten spelers van Hilvaria.  Ook deze wedstrijd was identiek aan de vorige wedstrijden. Hilvaria wilde ten koste van alles die goal maken en ook hier loerden de tegenstander op dat ene kansje. Gelukkig voor Hilvaria voorkwam de paal dat Viola de voorsprong kon vieren maar dit veroorzaakte wel dat de spanning nog hoger op liep bij de spelers van Hilvaria.  Het zal toch niet…… 

Maar jullie raden het al, op het eind komt alles goed. 

Ook dit sprookje had dus een “Happy End”, want nadat de bal weer hoog voor de pot werd gegooid en deze wederom werd afgeslagen door Viola, kwam de strak aangesneden rebound, pardoes voor de voeten van Harm aan het Rot. En middels een bal achter het standbeen van de voormalige aanvoerder van Hilvaria 1, verdween de bal in het doel.

Missie geslaagd en Hilvaria 35+ mag zich voor het eerst in haar nog prille bestaan, kampioen noemen van de voorjaars competitie 2024.

Gefeliciteerd mannen, Proost.

Meer nieuws chevron_left