HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Zwaarbevochten verdiende zege voor Hilvaria in Reusel

IMG_7087

​De tweede competitiewedstrijd van het seizoen is door Hilvaria op bezoek bij Reusel Sport omgezet in een overwinning.

​Het tempo lag vanaf het begin van de wedstrijd hoog met veel duels op het middenveld. Hilvaria toonde zich hierin de betere. Het had de wedstrijd in de eerste helft onder controle, maar wist het nog niet meteen in doelpunten om te zetten. Na een kwartier spelen was Joerie van Rijswijk hier wel heel dicht bij, maar zijn schot trof de paal. Hierna was hilvaria nog een aantal keer gevaarlijk o.a. uit de vele hoekschoppen. In de 43e minuut werd één van die hoekschoppen binnen gekopt door Daan van de Wiel op aangeven van Greg van Gestel. 

Na rust ging Hilvaria op dezelfde voet verder. Deze keer liet het doelpunt niet lang op zich wachten. Joerie van Rijswjik ontsnapte aan de verdediging en versloeg de doelman waardoor de 0-2 op het scorebord stond. Ondanks een vlagsignaal van de grensrechter. Deze had waarschijnlijk zijn kruid al verschoten waardoor de scheidsrechter deze keer zelf mee keek en besloot het spel door te laten gaan en het doelpunt goed te keuren. Even later een wat vreemdere beslissing van diezelfde scheidrechter. De rechtsback van Hilvaria kreeg om onverklaarbare reden een directe rode kaart waar hooguit geel op zijn plaats was geweest. Hilvaria moest nog ruim een half uur met een man minder. Het spelbeeld veranderde hierdoor natuurlijk. Reusel Sport had nu het balbezit en Hilvaria liet zich terug zakken op eigen helft. Echt gevaarlijk wist Reusel niet te worden. Toch kwam Reusel terug in de wedstrijd door de 2-1 binnen te koppen na één van de weinige gevaarlijke voorzetten. Met nog ruim een kwartier te spelen moest Hilvaria knokken voor wat het waard was. Dat deed men uitstekend en het kreeg de kansen om de marge weer te vergroten naar 2, maar deze werden niet benut. Hilvaria hield echter stand waardoor ook de tweede wedstrijd verdiend gewonnen werd. Er moest hard voor gewerkt worden, maar de bekenaren waren de terechte winnaar.

Volgende week komt Nieuw Woensel naar Hilvarenbeek en gaat Hilvaria proberen het goede begin van de competitie een goed vervolg te geven.

Foto's - Agnes Aarden

Inmiddels is er ook geloot voor de tweede ronde van de beker (knock-out fase). Hilvaria gaat op bezoek bij RWB in Waalwijk. De wedstrijd staat gepland voor zondag 12 november.

Hilvaria VR1 wint met ruime cijfers van Were Di VR...
Wedstrijdverslag Hilvaria MO11-1 - Chaam MO11-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites