HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Zwaarbevochten overwinning voor Hilvaria

Zwaarbevochten overwinning voor Hilvaria

In de thuiswedstrijd tegen het hooggeklasseerde RKSV Groen-Wit heeft Hilvaria een knappe 2-1 zege weten te behalen.

​Het strijdplan van Hilvaria was duidelijk: Bij balbezit van de tegenstander stond de formatie compact op de eigen helft om vervolgens bij een balverovering snel om te schakelen en zo zelf kansen proberen te creeëren. Dit recept had al snel in de wedstrijd resultaat toen de bekenaren op een 1-0 voorsprong kwamen via Jeroen van Esch. In het vervolg van de eerste helft hadden de bezoekers uit Breda veruit het meeste balbezit, maar waren de beste mogelijkheden voor Hilvaria. De score had zo voor rust al hoger kunnen uitvallen in het voordel van Hilvaria. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg echter een domper te verwerken toen uit één van de spaarzame kansen voor Groen-Wit de gelijkmaker werd binnen geschoten. Zodoende zaten de bekenaren toch met een ander gevoel in de rust. Echter het strijdplan bleek te werken en daar zou niets aan veranderd moeten worden. 

In het eerste deel van de tweede helft leek Groen-Wit de organisatie achterin wat beter op orde te hebben, waardoor Hilvaria moeilijker tot het creeëren van kansen kwam. Echter hield men bij Hilvaria de boel achterin ook goed op slot waardoor er weinig kansen te noteren vielen. In de laatste 15/20 minuten bleek Hilvaria toch weer in staat wat kansjes te creeëren. Het was de ingevallen linksback Nick van de Wal die voor de 2-1 tekende met nog 2 minuten officiële speeltijd. Na dit doelpunt was het nog een paar minuten alle hens aan dek voor Hilvaria waarbij de verdediging zich met kunst en vliegwerk goed staande hield en zo kreeg Hilvaria zelf de grootste mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. Het bleef echter bij 2-1 en de ontlading na het laatste fluitsignaal was groot. 

Na de zeperd van twee weken geleden tegen NOAD herstelde Hilvaria zich op deze manier, met veel strijd en passie, deze zondag uitstekend! Wanneer Hilvaria elke zondag deze strijd en passie op het veld weet te leggen zullen er vast en zeker nog voldoende punten gepakt worden om zich in de derde klasse te handhaven. Te beginnen met wederom een thuiswedstrijd komende zondag tegen vv Oosterhout dat net als Groen-Wit bovenin meedraait.

Foto's - Nick van Hees

Eerste nederlaag Hilvaria JO15-1
Hilvaria M013-1 pakt koppositie door 5-0 zege op U...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites