HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Wim Abrahams

Wim Abrahams

Hilvaria's Helden: Wim Abrahams

Om in aanmerking te komen voor de titel van Hilvaria's helden moeten meerdere leden hun stem uitbrengen op hun persoonlijke Hilvaria Held. Diegene die het meeste is voorgedragen wordt automatisch de nieuwe Hilvaria held. In deze tweede editie van de rubriek Hilvaria's Helden is Wim Abrahams onze hoofdpersoon.

Wim is al meer dan 40 jaar lid en ook het oudste voetballende lid. Naast zijn lidmaatschap is hij bijna 20 jaar actief als vrijwilliger.

Toen ik per mail contact zocht met Wim om hem mede te delen dat hij de nieuwe Hilvaria Held was geworden was zijn letterlijke reactie:ik ben totaal verrast! Ik snap niet wie er allemaal op mij hebben gestemd”. Later op de dag kreeg ik opnieuw een mail van Wim hij voelde zich opgelaten, want er zijn volgens hem veel meer helden dan hij en die het volgens hem meer verdienen. Volgens mij was het meer bescheidenheid want als je:

  • Meer dan 40 jaar lid bent van Hilvaria
  • Een sponsorloop hebt georganiseerd ten bate van de overgang van Hilvaria naar de Roodloop waarbij meer dan 9000 gulden is opgehaald voor Hilvaria!
  • Trainer bent geweest van de lagere seniorenelftallen
  • Trainer bent geweest van enkele jeugdteams
  • Verschillende activiteiten georganiseerd hebt tijdens het 75-jarig bestaan van Hilvaria
  • Jaren tenues hebt gewassen
  • Steentje bijgedragen hebt bij de bouw van de kantine
  • Al jaren speler en leider bent van Hilvaria 7
  • Mede organisator bent van 4x4 toernooi en het Penaltybokaal
  • En nog steeds regelmatig scheidsrechter bent bij de lagere elftallen

Dan verdien je het zeker om een bloemetje te ontvangen en de titel van Hilvaria’s Held te dragen!

Wim Abrahams die in 2010 is gehuldigd omdat hij 40 jaar lid is van Hilvaria is op zijn 54e nog steeds actief als voetballer en dat maakt hem het oudst spelende lid van Hilvaria. Elke donderdag avond is Wim te vinden tijdens de senioren training, want volgens Wim kun je het op zijn leeftijd niet volhouden zonder regelmatig te trainen. Waarbij zijn vrouw op de achtergrond grapte: "Wim ze winnen altijd als jij niet mee doet".

Voordat sportpark De Roodloop de thuisbasis was van Hilvaria was tot 1996 sportpark De Ypelaer de thuisbasis van de club. Voor de overgang van De Ypelaer naar De Roodloop zat Hilvaria financieel krap bij kas. Daarom besloten Wim Abrahams en Arno Timmermans om samen een sponsorloop te organiseren. Leden en kinderen liepen rondjes rond het voetbalveld waarvoor ze gesponsord werden en dat geld ging naar Hilvaria. Deze actie heeft ongeveer 9000 gulden opgeleverd voor Hilvaria. Naast de sponsorloop was er het hele weekend feest waarbij o.a. verschillende Hilvarenbeekse bandjes langs kwamen en voor de jeugd was er een zeskamp georganiseerd. Vroeger werd je als je ging trouwen met carbid los geschoten uit de buurt, zij hebben Hilvaria toen met daverende knallen uit de buurt geschoten. Dat was voor Wim zijn debuut als vrijwilliger voor Hilvaria en tevens ook een van zijn mooiste momenten bij Hilvaria.

Wim maakte zijn dieptepunt bij Hilvaria mee in de tijd dat hij afwisselend in het 1e en 2e elftal speelde. Hij speelde totaal ongeveer een jaar in het eerste en in die tijd degradeerde het eerste elftal van de 1e klasse Brabantse bond naar de 2e klasse Brabantse bond. Hij vond het jammer omdat mee te moeten maken in die korte tijd dat hij uit mocht komen voor de hoofdmacht van zijn cluppie Hilvaria.

Momenteel is Wim nog steeds actief als leider van Hilvaria 7, hij neemt deel in de scheidsrechterspool en organiseert ook ieder jaar het 4x4 toernooi en het Penaltybokaal mee. Op de vraag waarom Wim als vrijwilliger actief is, antwoordt hij: ja, dat weet ik eigenlijk niet, het is gewoon mijn cluppie! Hij komt al jaren bij de club en volgens Wim hangt er een gezellige sfeer. Er komen mensen van jong tot oud, dat is het mooie van een voetbal vereniging.

Wat Wim nog graag wil mee geven aan de leden: Ik vind het heel jammer dat er in het verleden maar ook nu nog veel leden vroeg tijdig stoppen met voetballen. Deze leden zie je vervolgens nooit meer terug bij de club en dat is zo jammer, ik heb zoveel mensen zien gaan en daarna nooit meer bij Hilvaria gezien. Blijf zolang mogelijk voetballen of als het enigszins kan blijf in ieders geval lid van de club. Vooral in de tijden van de individualisering: voetbal is een teamsport je hebt mensen om je heen waarbij je op het veld samen als team een prestatie moet leveren. Naast het voetbal kun je nog actief worden in verschillende commissies. Kortom voetbal is een prachtige sport er zit alles in.

Niek van den Broek
Ad Fonken

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites