Weer ophef rondom kunstgras, RIVM wijzigt standpunt niet

​Het televisieprogramma Zembla zond woensdagavond 15 februari een vervolg uit op de uitzending van 5 oktober jl. met de titel "Gevaarlijk spel, het vervolg", over de veiligheid van sporten op kunstgrasvelden ingestrooid met rubbergranulaat.

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat deze uitzending de ongerustheid bij ouders en leden over de veiligheid weer heeft aangewakkerd. Het bestuur van S.V. Hilvaria blijft op het standpunt staan dat er binnen de vereniging onvoldoende kennis over de materie aanwezig is en dat we derhalve het advies van het RIVM, de GGD, de KNVB en de Gemeente moeten blijven volgen. Het advies van deze instanties is naar aanleiding van de genoemde uitzending niet veranderd, men acht het sporten op kunstgrasvelden ingestrooid met rubbergranulaat nog altijd verantwoord. Het RIVM heeft een reactie op de uitzending van Zembla gegeven, nadat ze met de onderzoekers die in de uitzending aan het woord geweest zijn gesproken heeft. Deze reactie vindt u hier. 

Hilvaria blijft de ontwikkelingen nauwgezet volgen maar vooralsnog blijven we het kunstgrasveld (gewoon) gebruiken. Wij kunnen het voorstellen dat er (ouders van) leden zijn die afzien van het spelen op met rubbergranulaat ingestrooide kunstgrasvelden. Wij respecteren dat. Wij verzoeken u echter om dit niet binnen de communicatiekanalen van de teams kenbaar te maken, doch slechts aan de leiders van de teams. Mocht u aanvullende vragen hebben, aarzel dan vooral niet ze te stellen. We blijven graag met u hierover in gesprek.

Download hieronder de officiële van het RIVM.

pdf
Bestandsnaam: Reactie_RIVM_onderzoek_VU.pdf
Bestandsgrootte 233 kb
Download Bestand

Patrick Coomans
Namens het bestuur van Hilvaria