HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Wedstrijdverslagen zaterdag 4 en zondag 5 maart

Wedstrijdverslagen zaterdag 4 en zondag 5 maart

​Lees hier de verrichtingen van Hilvaria MO11-1, MO13-1, JO15-1, JO19-1 en Hilvaria 1.

Klik op één van de links om direct naar het verslag te gaan:

Hilvaria MO11-1
Hilvaria MO13-1
Hilvaria JO15-1
Hilvaria JO19-1
Hilvaria 1

Hilvaria MO11-1 - Gloria MO11-1
Na een weekje hossen en doorzakken mochten de meiden vandaag weer voetballen. Ze hadden er zin maar wel alert blijven was de opdracht.

Hilvaria ging meteen goed van start bouwde de aanval goed op. Vele kansen mochten geen doel vinden maar naar 10 minuten was het dan toch raak. Hilvaria moest blijven werken en de dames vonden elkaar goed. Een terugvallende bal werd op goal geschoten en daar viel de 2-0 uit. Een paar minuten later werd de aanval via de keepster op links geopend, een strakke pass via de flank naar de aanval en die werd goed afgewerkt, 3-0. Uit het boekje zou Johan Cruijf hebben gezegd.

Na de rust bleef Hilvaria goed druk zetten en liet de bal het werk goed doen, en hoppa 4-0! Het "totaal" voetbal dat de dames neerzetten was een genot om naar te kijken. Hilvaria kon daardoor de voorsprong uitbreiden naar 5-0, 6-0 en als kers op de pudding de 7-0. Een glorieuze overwinning waar de achterhoede en keeper ook knap de nul hebben gehouden.

Top dat de aangepaste wisselstrategie goed uitpakte, hopelijk kunnen we dit volgende week tegen Achtmaal ook vasthouden!

Hilvaria MO13-1 - FC Eindhoven AV MO13-1
Nadat Noreen als eerste het spits had afgebeten om een wedstrijdverslagje te schrijven, was het nu Kris die werd verkozen tot "Speelster van de Week" en dus aan de beurt was om een verslagje te schrijven.

Vandaag had Hilvaria een wedstrijd tegen FC Eindhoven. Jammer genoeg konden Nienke van den Berg en Tess niet, want ze waren nog op vakantie. Jet had nog last van haar blessure.
Gelukkig konden Charlotte en Iefke voor hun invallen.
Ook Edgar was ziek en daarom kwam Maarten de vader van Noreen mee helpen coachen.

De wedstrijd begon, Eindhoven was de eerste helft net iets beter als Hilvaria. Bij een schot van Eindhoven kwam de bal tegen iemand van Hilvaria aan en toen was het 0-1 voor Eindhoven. Daarna ging de spits van Eindhoven erg snel naar de goal en scoorde. Net voor rust schoot een meisje van Eindhoven vanaf de 16 meter lijn en scoorde. Ruststand 0-3.
Tijdens de rust legden de coaches uit dat we wat feller moesten zijn en slimmer moesten verdedigen.
De tweede helft ging Hilvaria er vol tegen aan. En waren wij het eerste kwartier sterker als Eindhoven. Bij 1 van de vele kansen schoot Noreen en zat de bal erin en was het 1-3.
Wij probeerde de tweede goal te maken, maar helaas schoot Iefke op de paal.
Bij een uitval van Eindhoven rende de spits weer heel snel naar onze goal en niemand kon haar bij houden. Ze schoot en hij zat erin.
Daarna kregen Hilvaria als Eindhoven nog allebei kansen, alleen niemand wist meer te scoren.
De wedstrijd was afgelopen en jammer genoeg heeft Hilvaria met 1-4 verloren. Na afloop zijn wij nog reclame gaan voeren bij de Jumbo om zoveel mogelijk punten op te halen voor Hilvaria.

Groetjes Kris

Komende zaterdag spelen we de thuiswedstrijd tegen Haarsteeg MO13-1 om 11:15 uur.
Kom allemaal weer de meiden aanmoedigen, want ze kunnen jullie steun hard gebruiken.
Deze keer de eerste helft verloren met 0-3, tweede helft gelijkgespeeld met 1-1 en komende zaterdag gaan we gewoon twee tweede helften spelen. Tot zaterdag.

Hilvaria JO15-1 boekt regelmatige overwinning.
Zonder het zichzelf echt moeilijk te maken heeft Hilvaria J015-1 de volgende horde genomen en blijft koploper.

Onze tegenstander uit Udenhout kwam wel heel fel uit de startblokken maar kon geen moment door onze goed staande verdediging voetballen. Na een wat afwachtend begin van de groen-witte werd al snel het heft in handen genomen. De wisseling van Rick en Job op het middenveld pakte zeer goed uit deze middag. Duidelijk was te zien dat Rick zich als een vis in het water voelt aan deze kant van het veld. Samen met de ijzersterk verdedigende Raf waren zij dan ook de betere van Hilvaria deze middag.Mooi om te zien dat Rick en Job alle twee scoorden in de eerste helft. Dit experiment krijgt zeker navolging de komende weken. Mika stond weer als een beest te verdedigen. Knalt ballen over de zijlijn als het moet, heeft een goede inspeelpass en maakt een actie als het kan. Ontpopt zich steeds meer als de verbale leider van dit team. 

In de tweede helft bij een stand van 0-4 (doelpunten Duncer en een werelddoelpunt van Rick) kon El Capitano Max ook een keertje gaan rusten. Zeer bevredigend was de overname van Duncer op deze positie en weten we nu al welke positie deze jongen volgend jaar heeft. Een scrimmage leidde tot de 1-4 maar dat kon de ploeg niet deren.

Mooie overwinning, Nog zeven finales te gaan.

Een punt waar ik zeer trots op ben is het optreden van mijn keeper Mitchell. Met niet te bevatten moeilijke huiselijke omstandigheden presteerde hij in de eerste helft exceptioneel goed. Wij duimen met je mee Jongen.

Jacob

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria 19-1 - Baronie JO19-2


Dit seizoen had Baronie nog punt weten te halen. Onderschatting lag op de loer, maar gelukkig werd Baronie vanaf de 1e minuut op eigen helft vastgezet. Dit leverde niet meteen echte kansen op. In de 10e minuut werd de ban echter gebroken door Menno: 1 – 0. Om Baronie niet de illusie te geven dat er in Hilvarenbeek misschien toch nog iets te halen viel, was het zaak om zo snel mogelijk de 2 – 0 op het scorebord te krijgen. Na de goal van Menno werden de nodige kansen door de aanvallers om zeep geholpen, maar na ongeveer 20 minuten schoot Ivàn dan toch de 2 – 0 binnen. Weer 10 minuten later zet Menno Hilvaria op 3 – 0. Hierna komt Baranie af en toe op de helft van Hilvaria omdat Hilvaria wel erg slordig wordt en het erop lijkt dat sommige spelers denken deze wedstrijd zonder enige verdere inzet uit te kunnen spelen. Na een kansje voor Baronie lijkt iedereen toch weer wakker geschud. Voor de rust schieten of koppen Ivàn, Dorus en Max nog een bal binnen zodat de ruststand 6 – 0 is. 

De 2e helft wordt een formaliteit. De weerstand van Baronie is volledig gebroken en door doelpunten van Ivàn (3x), Menno (2x), Dorus (2x), een eigen doelpunt en een schitterend schot in de kruising vanaf een meter of 25 door onze laatste man Sander wordt de eindstand bepaald op maar liefst 15 – 0. 

Een noodzakelijke overwinning in de strijd om zonder nacompetitie in de hoofdklasse te blijven. De komende 4 weken staan een aantal cruciale wedstrijden tegen directe concurrenten op het programma. Te beginnen 11 maart, dan mogen de jongens naar RPC (dat slecht 3 punten meer heeft), op 18 maart volgt de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina Boys (hebben 1 punt minder), op 25 maart komt Zigo (2 punten minder en 1 wedstrijd minder gespeeld) in Hilvarenbeek op bezoek en op 1 april mag er in Tilburg aangetreden worden tegen Reeshof dat voorlaatste staat met slecht 1 gewonnen wedstrijd tegen Baronie. Hopelijk komen de nodige mensen met een groen-wit hart de jongens aanmoedigen en lukt het Hilvaria JO19-1 de wedstrijd van vandaag een goed vervolg te geven.

Hilvaria 1 - Beek Vooruit 1
Een wedstrijd hard werken leverde Hilvaria helaas geen punten op tegen koploper Beek Vooruit.

Vooraf werd gedacht dat de krachtsverschillen groot zouden zijn tussen Hilvaria en Beek Vooruit. Hier had Hilvaria zijn strijdplan dan ook op aangepast. De bekenaren lieten het spel aan de bezoekers uit Prinsenbeek en probeerde zelf in de omschakeling gevaarlijk te worden. Dit leverde na 8 minuten spelen de eerste mogelijkheid voor Hilvaria op via Joerie van Rijswijk. Zijn schot ging helaas voorlangs. In de 16e minuut was de eerste kans voor Beek Vooruit. Een voorzet vanaf de zijkant werd bij de eerste paal met het hoofd verlengd en kwam bij de tweede paal bij een geheel vrijstaande Beek Vooruit speler terecht. Zijn kopbal kwam op het lichaam van de hilvaria doelman die zijn doel goed verkleinde. Ondanks dat er weinig kansen te noteren vielen stonden de bezoekers bij rust toch met 2-0 voor. Kleine foutjes in de verdediging werden genadeloos afgestraft. Met deze ruststand leek het nog een vervelende middag te kunnen gaan worden voor Hilvaria.

Na rust kroop Hilvaria echter wat meer uit zijn schulp en wist al snel de aansluitingstreffer te noteren. Sem Hendriks schoot met een droge schuiver uit een vrije trap raak. Niet veel later kreeg Beek Vooruit de uitgelezen mogelijkheid om de marge weer te vergroten naar 2, maar een makkelijke gegeven strafschop werd op de paal geschoten. Het was Hilvaria dat kort hierna op gelijke hoogte wist te komen na een knappe goal van topscorer Joerie van Rijswijk. Lang bleef de stand niet gelijk, want bij een moment van onoplettendheid wisten de bezoekers alweer te profiteren en weer op voorsprong te komen. Met veel inzet probeerde HIlvaria hierna opnieuw een gelijkmaker te forceren, maar het bleef slechts tot de laatste minuut in de wedstrijd doordat de bezoekers een aantal mogelijkheden onbenut liet.

Hilvaria heeft laten zien dat het met veel inzet en passie van elke ploeg kan winnen. Men kan dus met vertrouwen richting de komende wedstrijden werken. Komende zondag echter weer een lastige wedstrijd, ditmaal op bezoek bij SCO. Ook hier zullen de bekenaren weer veel passie en strijd op de mat moeten leggen om het deze ploeg lastig te kunnen maken en de punten mee naar Hilvarenbeek te nemen. 

Wedstrijdverslagen 11 en 12 maart
Sem Hendriks speler van de week bij Trompettercup

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites