HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Wedstrijdverslagen Hilvaria A2 & Hilvaria A3

Wedstrijdverslagen Hilvaria A2 & Hilvaria A3

​Lees hier de wedstrijdverslagen van de bekerwedstrijd Hilvaria A2 tegen RKDSV/EDN A2 en de competitiewedstrijd Hilvaria A3 -Beerse Boys A2.

​Wedstrijdverslag Hilvaria A2 – RKDSV / EDN'56 A2 

Hilvaria A2 toont veerkracht en stoot ronde verder in bekertoernooi Na de wekelijkse wedstrijdverslagen van de A3 en de hoofdklasse avonturen van de A1 deze week voor de verandering een wedstrijdverslag van de bekerwedstrijd van Hilvaria A2. Leider Nico van Eijndhoven zag zich genoodzaakt door afwezigheid van Thijs Ghering en Kevin Vos nieuwe spelers aan zijn team toe te voegen voor de bekerkraker en tevens streekderby tegen RKDSV / EDN'56. Stijn van Eijk en Kees van Gestel stelde zich beschikbaar, ware het niet dat Kees zich diezelfde zaterdag wegens ziekte toch nog moest afmelden. Jeroen van de Sande uit de A3 mocht opdraven en bij gebrek aan grensrechters werd hij aangesteld als assistent-scheidsrechter. De buren uit Diessen (en Haghorst) begonnen goed aan de wedstrijd en een aantal uitbraken op rechts werd de rechtsbuiten van RKDSV / EDN'56 vastgehouden in het strafschopgebied; hij ging gewillig naar de grond en kreeg zo zijn penalty mee. Keeper Bing Kiemeney moest zich vervolgens laten passeren. De in Hilvarenbeek welbekende Bram van Gestel schoot vervolgens de 0-2 binnen. Kleine kansjes voor Hilvaria (poging van Job / schot van Tim), maar echt grote kansen creëren lukte in de eerste helft niet. Daar kwam in de tweede helft echter heel wat verandering in. Na de rust kwam Niels Derksen in het veld en van deze wijziging kreeg leider Nico geen spijt van. De onnavolgbare middenvelder kreeg een vrije trap mee en schoot die behendig laag over de grond binnen. Intussen had Niels met weer een schitterende actie ervoor gezorgd dat een tegenstander gefrustreerd rondliep en uiteindelijk weggezonden werd met een gele kaart. Even later was het opnieuw een actie van Niels die leidde tot de gelijkmaker. Na een actie werd hij neergelegd in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees opnieuw naar de stip. Bart Smolders ging zelfverzekerd achter de bal staan en schoot de bal hard en zuiver in de rechterhoek. Hierbij moet wel gezegd worden dat de keeper van RKDSV / EDN'56 er akelig dichtbij zat. Tussen de goals van Niels en Bart zorgde, zoals een echte aanvoerder dat beaamt, Tim Roberts ervoor dat de tegenstander tot 2 maal toe niet tot scoren kwam; de man met de band hield 2 ballen van de lijn bij een 1-2 stand. Hierna drukte Hilvaria zijn tegenstander steeds verder naar achter. Dit leidde uiteindelijk zelfs tot de voorsprong. Een mooie voorzet van linksbuiten Thijs Eekelaar werd even zo mooi binnen gewerkt door spits Job den Ouden. Het slotakkoord was aan Wessel van Eijndhoven: hij mocht een hoek uitkiezen en schoot rustig raak voor de 4de treffer van Hilvaria. Duidelijke cijfers na deze poule: 9 punten en een doelsaldo van +10 (13-3) Tegenstanders VOAB (7-1), Sarto (2-0) en RKDSV / EDN'56 (4-2) moesten het afleggen tegen de groenwitten. Wie weet waar dit gaat eindigen? 


Wedstrijdverslag Beerse Boys A2 – Hilvaria A3 

Zondagschoten beëindigen winstreeks Hilvaria A3 Na 5 gewonnen partijen mocht Hilvaria naar sportpark de Klep voor een wedstrijd tegen de A2 uit Middelbeers. De start van de Hilvarianen was goed, met een goal van Wout "Hoos" tot gevolg: de spelverdeler mocht zo doorlopen en schoot de bal uiterst beheerst in de hoek. Wie dacht dat Hilvaria een onbezorgde middag zou krijgen sloeg de plank echter finaal mis. Beerse Boys kwam er op de linkerkant een aantal keer gevaarlijk uit, en op een gegeven moment weet je dan dat het wel een keer raak moet zijn. Dat gebeurde ook: een bal kwam voor de voeten van een speler van Beers, die de bal netjes binnenschoot achter de kansloze doelman Joey. Vlak hierna stapelde zich kansen op voor Hilvaria. De grootste kans van de eerste helft was een actie van Jeroen, die vervolgens de bal langs de keeper schoof, maar ook tegen de paal. Luttele minuten later wist Beerse Boys het net weer te vinden: een afstandsschot vloog pardoes binnen en zo stond de thuisploeg voor bij rust: 2-1 Na rust kreeg Hilvaria nog een aantal kansen: zo kopte Ivan een bal op de lat en even later raakte Bas nog de lat: het zat echter niet mee. Hierna nog wat akkefietjes over het tijdrekken van de jongens uit Beers, maar het mocht echter niet meer baten en zo verloor Hilvaria zijn eerste competitiewedstrijd. Op de terugreis kreeg iedereen te horen dat directe concurrent Zigo geen fout maakte (6-1 winst) en zo staat Hilvaria nu op 1 punt van de nieuwe koploper uit Tilburg. Tevens werd een week na de nederlaag in Middelbeers een nieuwe speler gepresenteerd bij de A3: spits Quinten van Beurden heeft van de KNVB toestemming gekregen om mee te mogen voetballen met Hilvaria. Hopelijk kan ook Quinten zijn steentje bijdragen aan dit team en met zijn goals en acties Hilvaria naar een kampioenschap helpen!

Marianne Verburg
Hilvaria ME1 bekert door na overtuigende 3e zege i...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.hilvaria.nl/

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites