HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Dubbel wedstrijdverslag Hilvaria 6

Dubbel wedstrijdverslag Hilvaria 6

​Volg de verrichtingen van de mannen van het 6e en lees verder voor de laatste twee wedstrijdverslagen.

Wedstrijdverslag Gloria UC 5 – Hilvaria 6 (9-10-2016)

Op deze toch wel overwegend zonnige zondag in oktober moesten de mannen van Hilvaria 6 afreizen naar sportpark Boschoven in Baarle-Nassau voor een wedstrijd tegen het plaatselijke Gloria UC. De bedenker van deze afkorting, wat staat voor Gij Leden Overwint Radicaal In Alles Ulicoten Combinatie, zou hiervoor alleen al een Koninklijke onderscheiding moeten hebben ontvangen. Op 1 juli van dit jaar is deze club overigens nog gefuseerd met plaatsgenoot SV Ulicoten. Tot zover de huishoudelijke mededelingen.

Er waren vandaag weer enkele afmeldingen van de vaste kern van Hilvaria 6, waardoor er toch weer een bekende als invaller werd opgetrommeld. Gelukkig waren er enkele andere lagere seniorenteams vrij, dus was dit geen probleem. Ondanks deze versterking speelde het Zesde geen sterke wedstrijd. Er werden nog wel wat kansen afgedwongen, maar het benodigde hoge rendement uit deze kansen bleef echter uit. Zo miste Thijs helaas doel na een goed uitgespeelde aanval. Aan de andere kant werd de verdediging een aantal malen verrast in de omschakeling. Hierdoor was de even simpele als logische slotsom van de eerste helft dat er weer met een achterstand het kleedlokaal werd opgezocht in de rust.

Alle goede bedoelingen en enkele tactische omzettingen ten spijt, was het spel de tweede helft niet veel beter en liep de achterstand verder op. Het lukt Hilvaria nog wel om op de helft van de tegenstander, onder andere met een grote kopkans voor Joris uit een corner, maar helaas kwam er vandaag ook weer geen enkele Hilvariaan op het scorebord.

Gedurende de tweede helft werd het spel aan beide kanten ook wel wat grimmiger met enkele 'professionele', maar ook enkele onbesuisde overtredingen. De, over het algemeen ook weer goed leidende, scheidsrechter wilde de kaarten echter duidelijk op zak houden.

Dit alles leidde uiteindelijk tot een 5-0 nederlaag voor de groenwitten. De Man of the Match was vandaag Ralf, die als invaller voor meer zekerheid achterin zorgde en de zaken als leider van dit team de eerste weken goed op orde heeft. Volgende week, in de vroeger nog wel eens beladen derby tegen GSBW, zijn er weer nieuwe kansen om de punten binnen te halen.

Wedstrijdverslag Hilvaria 6 – GSBW 7 (16-10-2016)

Het seizoen is inmiddels enkele wedstrijden onderweg en het Zesde bevindt zich inmiddels in de onderste regionen van de ranglijst. Uiteraard is als eerste doel gesteld om hier zo snel mogelijk uit weg te komen. De eerste tegenstander op deze missie was het zevende van Goirlese Sportvereniging Blauw Wit (van 4 maart 1939 overigens), kortweg GSBW. Afgesproken werd dat er dit keer wel scherper aan de wedstrijd begonnen moest worden dan afgelopen weken. En zo geschiedde...

De aanwezige scherpte en bijbehorende inzet aan het begin van de wedstrijd resulteerde al snel in een verdiende voorsprong, al was het doelpunt niet van grote schoonheid en mag het met recht een frommelgoal genoemd worden. Maar zoals iedereen wel weet: ook die tellen! Na goed doorlopen op de keeper kwam de bal namelijk via een klutsbal uiteindelijk bij Koen terecht, die hem eenvoudig in het verlaten doel kon werken.

Hierna was er echter geen sprake van gemakzucht of verslapping bij de mannen van het Zesde en volgde nog in eerste helft een tweede en een derde doelpunt voor de thuisploeg. Allereerst was het Stijn die, met een goed schot in de lange hoek vanaf rechts, liet zien dat zijn mindere vorm van een week eerder slechts een incident leek te zijn geweest. Het derde doelpunt kwam op naam van Harm. Hij benutte feilloos een, op het eerste oog makkelijk verkregen, strafschop. Hij werd zelf ten val gebracht in het zestienmetergebied, waarbij het leek dat (ook) de bal werd gespeeld. Hiermee zat Hilvaria al voor rust op rozen, te meer daar er achterin nauwelijks iets was weggegeven. Verder dan een kopkans en enkele schoten van buiten het strafschopgebied waren de Goirlenaren namelijk niet gekomen.

In de rust werd er op gehamerd om scherp te blijven en deze boodschap was in het eerste deel van de tweede helft niet aan dovemansoren gericht. De in de eerste helft verkregen voorsprong werd vakkundig uitgebouwd door nog twee doelpunten van Koen, die hiermee zijn (onzuivere) hattrick voltooide. Bovendien raakte een prima genomen vrije schop van Maarten ook nog de bovenkant van de lat. Daarna leken de mannen toch wat teveel te voetballen met de gedachte dat de punten al lang en breed in de tas zaten. Dit kwam ze echter bijna nog duur te staan, aangezien GSBW door meer druk naar voren uit te oefenen binnen korte tijd 2 keer wist te scoren. Hiermee werd Jurgen een tweede clean sheet in dit nog prille seizoen voorlopig nog onthouden. Het slotakkoord was echter voor gastspeler en gelegenheidsspits Stijn, die nog een zeer verdiende treffer liet aantekenen. Uiteindelijk stond er dus een duidelijke 6-2 overwinning op het scorebord, wat buiten de 3 punten ook weer een behoorlijke portie zelfvertrouwen oplevert voor de komende wedstrijden.

De Man of the Match was dit keer uiteraard hattrick Koen, die en passant ook nog uit vrije wil invoerde om een gescoorde hattrick aan het meterreglement toe te voegen. Zo werd dus bepaald dat er vanaf deze wedstrijd een meter bier moet worden weggezet, wanneer iemand 3 doelpunten in één wedstrijd maakt.

Nieuwe speelvormen pupillenvoetbal in 2017-2018
Ook Zigo JO15-1 slachtoffer van dadendrang Hilvari...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites