HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Wedstrijdverslag SVSOS - Hilvaria JO19-2

Wedstrijdverslag SVSOS - Hilvaria JO19-2

Hilvaria ten onder bij angstgegner

SVSOS pakt volle buit tegen Beekse buren

BIEST-HOUTAKKER – Winnen op de Biest is de jeugdteams van Hilvaria de afgelopen jaren zelden gegeven. Op een zeer koude novemberdag moest het in de onderste regionen bivakkerende Hilvaria de punten meenemen om richting middenmoot te kruipen. Het lukte bijna. Bijna, want op sportpark de Stevort ging de JO19-2 nipt onderuit.

Zowel SVSOS als Hilvaria lieten elkaar aan de bal in het eerste kwartier, zonder dat zij een echt grote kans creëerde. Na het openingskwartier volgde de eerste grote kans voor de thuisploeg. De spits van SVSOS, Jelle Schilders, ontving de bal maar stuitte op de goed keepende Pepijn Ongenae. De corner die volgde werd in eerste instantie gepakt door Ongenae, maar hij was kansloos bij de tweede poging. Aanvoerder Thijs Ghering gooide zich voor de bal en voorkwam zo een voorsprong voor de blauwwitte brigade. Amper 5 minuten later kreeg SVSOS opnieuw een grote kans om op voorsprong te komen. Een oude bekende, Luuk Quispel, kreeg op links de bal maar zag zijn inzet gekeerd worden door Ongenae. Tot aan de rust bleef het vervolgens kalm wat betreft kansen.

In de rust voerde Hilvaria-coach Nico van Eijndhoven opnieuw een wissel door. Bas van Asten verving broer Tom. Het bleek een gouden zet. Er waren nauwelijks 5 minuten gespeeld, of de gehele reservebank van Hilvaria sprong op van blijdschap. Van Asten danste langs drie verdedigers alsof ze er niet stonden. Hij waagde een poging en zag zijn schot prachtig binnenvallen, wat een voorsprong betekende: 0-1.

Na de treffer kwam de wedstrijd los. Zo kreeg SVSOS niet veel later opnieuw een grote kans, wederom via spits Schilders. De volgende kans van de wedstrijd was voor Hilvaria; de frivool spelende Van Asten zette Tim Uytdewilligen met een mooie steekpass voor het doel, maar er miste precisie in de afronding. SVSOS strafte dat uiteindelijk toch af. Via een kluts komt SVSOS op gelijke hoogte, daar waar de inzet van Schilders met geluk tegen de touwen gaat. Van Asten probeerde daarna in een tijdsbestek van 5 minuten nogmaals op de vijandelijke goalie te verslaan, ware het niet dat de eerste poging nipt langs de goal vloog en de keeper de tweede inzet in twee instanties kon stoppen. Een kwartier voor tijd nam de thuisploeg alsnog de leiding; een hard en laag schot eindigt achter de Beekse doelman. Hilvaria zet een slotoffensief in, maar tot grote kansen leidt dat niet meer. Een ongelukkig verlies voor Hilvaria, daar waar een gelijkspel toch zeker wel op zijn plaats was geweest.

Wedstrijdverslag V.V. Gilze 7 – Hilvaria 6
Henri van den Braak komend seizoen hoofdtrainer va...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites