HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Wedstrijdverslag OVC’26 8 - Hilvaria 6

Wedstrijdverslag OVC’26 8 - Hilvaria 6

Afgelopen zondagochtend hing er in een dikke laag mist over de Brabantse landschappen. Desalniettemin hadden de jongens van Hilvaria 6 zich vol goede moed verzameld in de kantine, aangezien er voor het eerst dit seizoen kon worden uitgeslapen.

De aanvangstijd van de uitwedstrijd die op het programma stond was namelijk vastgesteld op 12:00uur. Gevolg was dan ook dat geen enkele speler te laat verscheen, wat de inmiddels befaamde meterstand dan weer niet ten goede kwam. Het kwam dan ook niet slecht uit dat de vaste controleur Thijs er vanwege een welverdiende en verlate vakantie vandaag niet bij was. Ook Kees was weer eens afwezig vanwege verplichtingen van één van zijn vele andere hobby's.

Er moest vandaag worden afgereisd naar een voor velen welbekend complex in Tilburg-Zuid. De clubnaam deed aan het begin van het seizoen echter geen belletje rinkelen. Dit was ook niet zo verwonderlijk, aangezien OVC'26, ondanks dat het jaartal in de naam anders doet vermoeden, pas dit jaar het levenslicht zag als fusie tussen de buurverenigingen SC Olympus en ONS VIOS (Vooruit Is Ons Streven). Het achtste elftal van de Olympus VIOS Combinatie had voorafgaand aan de wedstrijd tegen het Zesde een puntje meer verzameld, dus leken er kansen te liggen.

De eerste helft begon Hilvaria dan ook met goede bedoelingen en waren ze in het begin de bovenliggende partij. Er werden onder meer 2 goede kansen gecreëerd door de gelegenheidsspits van vandaag, die een goede eerst helft speelde. Het vizier stond jammer genoeg echter nog niet helemaal op scherp, wat wellicht grotendeels het gevolg was van het gebrek aan wedstrijdritme. Zo werd mistte onder andere een bekeken lob het doel, nadat een zogenoemde één op één situatie met de keeper was ontstaan na een goede pass van Harm. Een kopbal van Joris uit een corner was niet krachtig en gericht genoeg om de keeper te kunnen passeren. Hierna kwam OVC echter beter in de wedstrijd en kregen zij op hun beurt enkele kansen. Eén van deze kansen werd wel benut en zo kwam het Zesde toch weer met 1-0 achter. Nog voor rust wisten ze echter alweer de gelijkmaker te maken. Het was Hein die bij de tweede paal een goede voorzet van Jeroen relatief eenvoudig tot doelpunt kon promoveren.

De tweede helft was het voetballend van een aanzienlijk minder niveau wat Hilvaria op de mat legde. Zoals wel vaker dit seizoen werd er een doelpunt geïncasseerd uit de omschakeling na onnodig balverlies. Het Zesde moest dus opnieuw in de achtervolging, maar voor de tweede keer deze wedstrijd lukte het ook om de gelijkmaker te produceren. Hier was wel wat geluk bij nodig, aangezien de voorzet/het schot van Harm dusdanig door de tegenstander van richting werd veranderd dat de keeper kansloos was. Lang kon deze gelijkmaker echter niet worden gevierd, want al snel volgde een nieuwe tegenslag uit een keurig genomen vrije trap op de rand van de zestien. Daarna volgde in rap tempo ook de 4-2 en de 5-2. Bij het vierde doelpunt voor de thuisploeg leek een speler te zijn geïnspireerd door de lob aan Hilvariaanse zijde uit de eerste helft, echter met het cruciale verschil dat de bal dit keer wel in het doel belandde. Al met al verdwenen voor Hilvaria de punten, net als de mist overigens, uiteindelijk dus toch uit het zicht deze middag.

De Man of the Match was vandaag Hein, die ons niet voor het eerst dit seizoen uit de brand hielp door mee te willen doen, op meerdere posities in het veld inzetbaar bleek en ook nog eens zijn doelpunt meepikte.

M013-1 bekert door na gelijkspel in Best
Belangrijke overwinning voor Hilvaria in thuisweds...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites