HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Wedstrijdverslag Hilvaria - Reusel Sport

IMG_9988

Nadat donderdags in Bladel het eerste puntverlies (1-1) van deze competitie werd geleden kwam deze zondag de andere kempische grootmacht Reusel Sport op bezoek in Hilvarenbeek. De uitwedstrijd op 1 oktober in Reusel werd met moeite met 1-2 gewonnen.

Onder een heerlijk zondags voorjaarszonnetje geeft Pupil van de Week Luuk van Dal het goede voorbeeld door vanaf de aftrap te scoren voor het rijkelijk opgekomen pulbliek. Vervolgens is het aan Hilvaria om de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de competitie af te trappen. In de negende minuut brengt Hilvaria's eerste wapenfeit gelijk de 1-0 op het bord. Na een vrije trap van Joerie van Rijswijk vanaf links weet Daan van de Wiel de bal bij de tweede paal op de achterlijn terug voor het doel te koppen en is Greg van Gestel er als de kippen bij om vanaf de 5 meterlijn het eerste doelpunt aan te tekenen. Na ruim een kwartier spelen krijgt Hilvaria een reuze kans op de 2 -0. Coen van Oirschot ontsnapt aan de linkerkant en legt terug op Sem Hendriks, maar deze mist de opstuitende bal en deze verdwijnt voor het lege doel langs. In de 25ste minuut de eerste corner van Reusel. Deze levert weinig gevaar op voor keeper van Laarhoven. Reusel Sport weet nog geen vuist maken tegen de koploper. Na een half uur spelen een nieuwe mogelijkheid voor Hilvaria. Bijna een eigen goal van Reusel na een strakke voorzet. maar de bal wordt ternauwernood tot corner gewerkt. Reusel bijt in het vervolg van de eerste helft wat van zich af, maar komt tekort tegen een beter voetballend Hilvaria. In de 42ste minuut krijgt Joerie van Rijswijk een kans maar zijn lob gaat net over. Niet veel later wordt er een lichte overtreding gemaakt door Reusel in de 16 meter. De prima leidende scheidsrechter wijst naar de stip. Dit buitenkansje net voor rust wordt benut door Coen van Oirschot  In een verder sportieve wedstrijd leidt Hilvaria verdiend met 2 0. Geen kansen weggegeven en voetballend beter. De aanstaande kampioen laat er geen gras over groeien wie de beste is deze competitie.

Drukte langs de zijlijn voor de topper in Hilvarenbeek tussen de nummers 1 en 2 van de competitie.

In tweede helft komt Reusel Sport prima uit de kleedkamer. Hilvaria heeft wat meer moeite om het spel naar haar hand te zetten. In de 50ste minuut krijgt Reusel na een corner (die het niet was) een speler van Reusel een licht duwtje, maar krijgt geen penalty. Twee minuten later weer een hoekschop. Deze korte corner variant levert een vermeende handsbal op in de 16meter van Reusel. De scheids wuift het weg. In de 56de minuut gaat na een goede aanval van Hilvaria een voorzet van Coen van Oirschot hard voorlangs voor het doel van Reusel. Hilvaria blijft dreigend met haar snelle en behendige aanvallers. Toch is de volgende grote mogelijkheid voor Reusel. Net voor het uur komt Reusel Sport vrij voor goal, maar Sjors van Laarhoven staat zijn mannetje bij zijn eerste echte redding deze middag. Na precies 1 uur spelen caramboleert de bal na een vrije trap aan de zijkant tussen twee Hilvaria spelers in en verdwijnt in het doel van Hilvaria. 2-1. Ongelukkig moment voor Hilvaria. Reusel probeert er toch nog iets van te maken en gaat voor 1 punt. Dat tekent de Reuselse inzet. Na wat moeilijke minuten voor Hilvaria toch een nieuwe kans voor Hilvaria. Sem Hendriks maakt zich goed vrij maar de Reuselse keeper redt. Reusel zet nog een keer aan en na een corner valt de bal na een handje van Sjors van Laarhoven op de lat. In de 84 ste een wissel aan de kant van Hilvaria (Dorus van Trier voor Daan van de Wiel). In 90ste minuut perst Reusel er nog een offensiefje uit, maar een nieuwe corner sticht geen gevaar. Hilvaria loert op de counter maar komt niet verder dan 1 snelle uitbraak van Joeri van Rijswijk. Het laatste woord is aan Hilvaria, maar het schot van Coen van Oirschot wordt tot corner verwerkt waarna de wedstrijd gespeeld is. 

Een prima wedstrijd met twee ploegen die wilde voetballen. Reusel Sport deed prima mee, maar moest het toch afleggen tegen de nog altijd ongeslagen koploper van de competitie.

Wedstrijdverslag Reusel Sport: http://www.reuselsport.nl/index.php/18-nieuwsberichten/637-reuselsport-cotrans-de-bovenliggende-partij-in-de-tweede-helft-tegen-kampioenskandidaat-hilvaria-maar-weet-zich-niet-te-belonen-en-verliest-met-2-1


Na deze zondag weten we dat de nummer 3 en 4 van de competitie punten verloren hebben. Mocht Reusel Sport aanstaande donderdag de inhaalwedstrijd tegen braakhuizen niet winnen dan kan komend weekend thuis tegen BES de kampioenswedstrijd gespeeld gaan worden. 

Foto's Nick van Hees: http://nicksfotografie.nl/2018/04/09/hilvaria-reusel-sport/
Foto's Agnes Aarden:

Hilvaria VR1 wint ruim van Were Di
5-klapper compleet voor JO15-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites