HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Wedstrijdverslag Hilvaria A3 – Jong Brabant A2:

Wedstrijdverslag Hilvaria A3 – Jong Brabant A2:

Dubbeltje valt toch de goede kant op na gemiste kansen

Voor de wedstrijd werd er al druk gesleuteld vanwege verscheidene afmeldingen. Spits, keeper en laatste man waren allen afwezig. De eerste en laatst genoemde posities konden nog ingevuld worden door andere spelers; echter heb je maar een echte keeper. Zoeken en vinden was dus het devies. Floris Snelders uit de B2 vloog vliegensvlug van Tilburg (zijn eigen team begon om 12:00 uit bij SVG) naar Hilvarenbeek om in de goal te staan.

De wedstrijd begon voortvarend; de eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Bas. Hij snelde aan de rechterkant weg en besloot te schieten terwijl Ivan de bal al op stond te wachten. Een vrijwel identieke situatie daarna, dit keer was het Jeroen met een schot waar Bas stond te wachten op de bal. De bal ging er echter niet in. Intussen hield Floris zijn doel netjes schoon.

Na deze kansen kwam de grootste kans uit de gehele wedstrijd; Wouter tikte technisch wat spelers weg en stuurde Jeroen op de keeper af. 1 op 1 stond Jeroen en hij schoof de bal tussen de keeper zijn benen door, maar helaas wel aan de verkeerde kant van de paal. Het kon zo niet langer; de bal moest een keer binnenvallen voor de eerste treffer. Intussen kreeg Hilvaria nog te maken met tegenslag: De muur in de verdediging, Kees "Kiske" van Gestel, moest er geblesseerd vanaf.

Die kwam er nog voor rust. Bas schoot op goal en de keeper leek de bal nog aan te raken. Scheidsrechter gaf een hoekschop en aan Jong Brabant zijde was er nog niets aan de hand. Totdat de perfect getrapte corner pardoes op het hoofd van Ivan viel; 1-0. De scheidsrechter floot vlak daarna voor het rustsignaal en werd belaagd door zowat de hele selectie van Jong Brabant.

In de tweede helft volgde nog wat kansen. Zo schoot Wouter net buiten de middencirkel op goal en spatte de bal hard uiteen op de lat. De bal kwam daarna voor de voeten van Bas, die de bal op de paal schoot. Even later volgde alsnog de 2-0: De net 19-jarige geworden Wout "Hoos" Hoosemans stuurde met een mooie pass Jeroen diep. Die legde de bal af op Bas, die kon binnenschuiven voor open goal. Bas was echter uiterst sympathiek en schoot de bal op de paal. De bal kwam zo voor de voeten van Jeroen die van dichtbij kon binnentikken voor de bevrijdende 2-0.

Later had Jeroen een lobje over de keeper in gedachten, maar de keeper had dat op tijd door. Diezelfde keeper was echter niet berekend op eenzelfde soort lob van Bas. De bal viel binnen en de wedstrijd werd hiermee beslist. Intussen hield Floris zijn goal schoon; de tweede cleansheet dit seizoen. En zowaar nog belangrijker; na 5 wedstrijden 15 punten! Nummer 2 Zigo heeft 13 punten, nummer 3 Were Di 10 en nummer 4 EDN/RKDSV 9. In november staan 3 opeenvolgende uitwedstrijden op het programma tegen deze tegenstanders; Dat wordt een leuke maand november!

Hilvaria 3 laat van zich horen
Week van de Scheidsrechters

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites