HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Wedstrijdverslag Hilvaria 6 - Rijen 7

Wedstrijdverslag Hilvaria 6 - Rijen 7

De jongens van het Zesde waren vastberaden de eerste overwinning van vorige week een passend vervolg te geven in een nieuwe thuiswedstrijd.

Voor het eerst dit seizoen waren er geen afmeldingen en stond dus de volledige selectie van 14 spelers op het wedstrijdformulier. Een primeur voor het Zesde was ook dat er voor het eerst een thuiswedstrijd werd afgewerkt op kunstgras. Voor deze historische wedstrijd was net als een week eerder een zevende elftal, dit keer dat van v.v. Rijen, de tegenstander. Zeven wordt alom beschouwd als geluksgetal, wat waarschijnlijk te maken met het feit dat het de som is van de 'heilige' getallen 3 en 4 (bron: Wikipedia.org). Aan het geluk van Hilvaria 6 met dit getal kwam deze zondag echter hardhandig een eind.

Met een sterke, druk bezette bank en Mathieu als laatste man begon het Zesde nog wel prima aan de wedstrijd. Na een goede actie van gelegenheidsspits Maarten kon Harm via de rebound de openingstreffer aan laten tekenen. Dat hij dit deed met zijn toch iets mindere linkerbeen is ook het vermelden waard. Daarna moest Hilvaria het veldoverwicht en de kansen echter grotendeels aan de gasten laten. Deze kwamen gedurende de eerste helft dan uiteindelijk dan ook verdiend langszij en namen zelfs een voorsprong, weliswaar op het randje van buitenspel. De goedleidende scheidsrechter, ondanks het feit dat de tegenstander meermaals in woord en gebaar liet blijken hier anders over te denken, keurde de treffer echter goed, mede door het feit dat een vlagsignaal achterwege bleef. Het enige wapenfeit van Hilvaria na het openingsdoelpunt was een zwak schot van eerdergenoemde spits, na overigens wel een prima actie. Doordat Rijen het net vervolgens voor de pauze nog een keer wist te vinden, werd met een 1-3 ruststand de kleedkamers opgezocht.

Na rust werd er wel geprobeerd door het Zesde om de aansluitingstreffer te maken. Het ontbrak echter aan een goede eindpass of er werd slordig omgesprongen met de spaarzame mogelijkheden die wel werden gecreëerd. Omdat ook achterin de echte scherpte deze zondag ontbrak, liep de uitploeg gedurende de tweede helft verder uit naar 1-5.

De Man of the Match was dit keer Jeroen, die zich nog het meest afzijdig hield van de collectieve offday. Verder al met al een wedstrijd voor Hilvaria om snel weer te vergeten en behoudens dit verslag niet al te veel woorden meer aan vuil te maken.

Zesde zege op rij Hilvaria VR1
Stijn Maas is goudhaantje voor JO15-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites