HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Wedstrijdverslag Hilvaria 6 – OVC’26 8

Wedstrijdverslag Hilvaria 6 – OVC’26 8

​Deze zondag lag er een witte laag op de velden als gevolg van het koude weer. De vraag was dan ook of de wedstrijd van het Zesde wel doorgang zou vinden. Er werd echter bij aankomst in de kantine al snel groen licht gegeven door de keurmeesters van Hilvaria, aangezien het veld goed bespeelbaar zou zijn. Eenmaal aanwezig op het veld was er toch wat twijfel over dit oordeel, gezien de aanwezigheid van (licht) bevroren delen die nog geen zonlicht gezien hadden. Aangezien beide teams er nu toch waren en de niet goed zichtbare lijnen vakkundig ijsvrij waren gemaakt, werd er zonder verder protest toch gewoon aan de wedstrijd begonnen. In de jacht naar een overwinning, die de mannen van het Zesde weer eens goed kunnen gebruiken, kon er de eerste helft een beroep worden gedaan op een nieuwe gastspeler van het 7e: Tom J.

In de eerste helft waren er (grote en minder grote) kansen aan beide kanten, maar gescoord werd er uiteindelijk niet. Onder andere Maarten toonde aan zijn scherpte voor het doel nog niet echt te hebben gevonden door een bal van dichtbij niet hard genoeg en bovendien recht op de keeper te schieten. Aan de andere kant hield Jurgen zijn doel schoon door deze een paar keer goed te verkleinen en de bal, hoewel hij hier niet altijd even bewust van was, tegen te houden. Hierdoor werd er met een 0-0 ruststand de zeer welkome warmte van de thee opgezocht in de kleedkamers.

Eenmaal weer opgewarmd waren er in de tweede helft opnieuw een aantal grote kansen voor de eerder genoemde spits van Hilvaria, die hiermee wel werd beloond voor zijn actieve deelname aan het positiespel van Hilvaria. Hij wist echter onder niet te profiteren van het feit dat hij twee keer niet werd teruggevlagd voor buitenspel wist. Aangezien het Zesde vervolgens toch weer op een 1-0 achterstand kwam, werd er door het opnieuw inbrengen van gastspeler Tom risico genomen om toch nog een resultaat te halen. Dit bleek helaas tevergeefs, want er stond uiteindelijk met 0-2 nederlaag op het scorebord. Een lichtpuntje van deze wedstrijd dat nog benoemd moet worden, naast het feit dat er met de inzet van de spelers opnieuw niets mis was, is een moment in de tweede helft waarbij er zowaar voetballend werd uitverdedigd aan de rechterkant van het veld. Dit toont aan dat er wel degelijk progressie is geboekt gedurende de eerste seizoenshelft.

Door zijn goede reddingen, waardoor het Zesde lang in de wedstrijd bleef, werd besloten om Jurgen te benoemen tot Man of the Match.

Wie zijn deze kampioenen van MO13-1 eigenlijk???
Hilvaria JO15-1 brengt zichzelf in problemen

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites