HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Wedstrijdverslag Chaam 4 – Hilvaria 6

Wedstrijdverslag Chaam 4 – Hilvaria 6

​Het kwam deze zondag akelig dicht in de buurt van het ideale voetbalweer: droog, niet veel wind, geen vervelend laagstaande zon, niet te koud en niet te warm. Ook de tegenstander, het vierde van Chaam (niet te verwarren dus met de Acht van Chaam (de jaarlijkse wielerrondjes om de kerk in navolging van de Tour de France) leek een ideale, aangezien ook zij niet al te hoog op de ranglijst bivakkeerden. Ze hadden namelijk slechts 2 punten meer dan Hilvaria 6 en bij winst zouden ze dan ook gepasseerd kunnen worden door de jongens in de groen met witte kleuren. De naam van de tegenstander verraad dit keer overigens alles al over de herkomst van de club en behoeft deze keer dus geen verdere uitleg. Met Jeroen en Thijs (ziek) als afwezigen, Mathieu die weer een helft mee kon ballen, Rob die weer eens van de partij was en een op het laatste moment toch nog beschikbare Maarten was het een klein wondertje te noemen dat er dit keer geen invaller(s) hoefden te worden opgeroepen.

Toen de wedstrijd eenmaal onderweg was, werd eens te meer duidelijk dat er kansen lagen voor het Zesde. Hiervoor diende dan echter wel op de juiste manier gebruik gemaakt te worden van de vele ruimte op het middenveld. Dit gebeurde echter afwisselend door beide teams, wat dan ook aan beide zijden een aantal goed gecreëerde kansen opleverde. Er moet wel gezegd dat Hilvaria 6 echter de grootste kansen kreeg. Zo schoten zowel Joris als Harm vanuit kansrijke positie een bal op de paal, waarbij het dus ook niet mee zat. Ook Rob, erg geprikkeld ogend na de kritiek op zijn spel in de vorige wedstrijd dat hij meedeed, kreeg enkele kansjes. Dit gebeurde nadat hij een aantal keer goed de bal in de ruimte kreeg toegespeeld bij een enkele dode spelmomenten. In het restant van de eerste helft kwam de scheidsrechter een aantal keer in beeld, al leek hij niets anders te kunnen doen dan naar de stip te wijzen voor Chaam, nadat Rik zeer licht contact maakte met zijn tegenstander. Vanuit het deel met een groenwit hart kon dit echter ook worden beoordeeld met de term 'zwaar gestraft'. Hiermee kwam Hilvaria 6 voor rust dan toch weer op achterstand. De gele kaarten die vervolgens door de scheidsrechter werden getoond aan een speler van elk team na een, overigens totaal onnodig, opstootje tussen deze zelfde twee kemphanen waren overigens wel goed te billijken.

In de tweede helft kwam Chaam, dat het gehele duel de fysieke duels niet schuwde, op een 2-0 voorsprong door toedoen van een, op het oog niet onhoudbaar, schot van de rand van het strafschopgebied. Dit was even een tik in het gezicht van de mannen van het Zesde, maar het veranderde toch snel in een grotere aanvalsdrang. Dit kwam tot uiting in de van een omzetting, waarbij er meer risico werd genomen door achterin 1-op-1 te gaan spelen. Dit sorteerde niet snel daarna al effect, doordat Harm attent was na een goed schot van Rob dat nog door de keeper kon worden gekeerd. Op de rebound was hij echter kansloos. Wat volgde was een goede fase van het Zesde, waarbij de laatste pass echter telkens net niet goed genoeg was of de keeper van de tegenpartij er goed tussen zat. Deze keeper werd uiteindelijk toch voor een tweede keer gepasseerd, doordat hij de bal tussen zijn benen door kreeg uit een steenharde vrije trap. Deze was gegeven na een overtreding op Harm die op kenmerkende wijze en in kansrijke positie aan het opstomen was. Dit betekende voor Hilvaria dan ook de verdiende gelijkmaker. Hiermee kreeg de overtreding toch nog een verdiend resultaat, aangezien deze behalve met een vrije schop om onbegrijpelijke redenen verder onbestraft bleef. Ook een duidelijke terugspeelbal van Chaam werd niet als dusdanig beoordeeld door de leidsman. Dit werd hem uiteraard wel duidelijk gemaakt, maar verder niet aangerekend, aangezien er aan beide zijden dingen over het hoofd gezien werden en dit dus niet

bewust leek te gebeuren. Zoals gewoonlijk bleef iedereen dus toch weer respectvol naar de scheidsrechter, die we elke week weer dankbaar zijn dat ze (vrije) tijd voor ons vrij willen maken.

Als Man of the Match kunnen we, nadat hij vandaag opnieuw verantwoordelijk was voor de volledige doelpuntenproductie van Hilvaria 6, niet meer om Harm heen. Gezien het feit dat hij bij de wedstrijden gedurende de eerste seizoenhelft altijd aanwezig is geweest en daarbij verantwoordelijk is voor het overgrote deel van het aantal doelpunten ontvangt hij ook de bronzen Eend als speler van de eerste periode.

Wat nu volgt is een lange voetballoze periode tot februari, waarbij de mannen de accu weer flink kunnen opladen om er in de tweede seizoenshelft weer vol tegen aan te gaan met als mooi doel om meer punten te pakken dan voor de winterstop. Om de kans hierop te vergroten zijn er plannen gemaakt voor enkele sfeerverhogende en prestatieverbeterende activiteiten gedurende de wintersto. Tijdens de eerste wedstrijd bij de hervatting van de competitie kan gelijk het nut ervan bewezen worden, aangezien dan opnieuw Chaam de tegenstander is.

Opbrengst Grote Clubactie 2016
S.V. Hilvaria zoekt trainer voor de JO19-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites