HILVARIA HIGHLIGHTS

 

VV Oisterwijk 3 – Hilvaria 7

grasvel_20170913-200527_1

Met een eerste overwinning op zak werd er met vertrouwen vooruit gekeken naar de bekerwedstrijd uit in het altijd gezellige Oisterwijk.

Een mooie wedstrijd voor de boeg, daar de tegenstander vorige week doelpuntrijk remiseerden tegen onze vrienden uit Biest-Houtakker (3-3).

In tegenstelling tot vorig seizoen werd er bij de eerste uitwedstrijd wél gedacht aan de tas met teamkleding. Eenmaal aangekomen werden de tactieken doorgesproken. Aan het zevende elftal van Hilvaria zijn dit seizoen een aantal wapens aan het arsenaal toegevoegd. Quinten van Beurden, Ivan van de Loo, Maarten Maas en Wout Hoosemans transfeerden binnen de club, maar met het geld overgehouden van de team BBQ werd ook een buitenlandse verrassing gehaald. Zijn naam? Feleg Estifanos Mehari, vleugelflitser aan de rechterkant en afkomstig uit Eritrea.

De wedstrijd kwam rustig op gang, met kansen over en weer. Gesteund door een volle supportersschare (dat is ook nieuw!) regen de mannen in het groen de kansen aan een. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam; een bal kon onvoldoende worden weggewerkt door Jort waarna het een koud kunstje was om het net te laten bollen voor de Oisterwijk middenvelder.

Hilvaria bleef aanzetten, maar de bal wilde er maar niet ingaan. Tot er gefloten werd voor een vrije trap 'randje 16' na een overtreding op Jeroen. De uit een zware avond c.q. nacht gekomen Quinten van Beurden ging zelfverzekerd achter de bal staan en schoot de bal hard richting goal; de keeper kon de bal enkel weg boksen, waarna het voor Joris eenvoudig was de bal te toucheren met zijn hoofd en zo de gelijkmaker kon opeisen.

Hoewel er daarna nog wat kansen waren om de winst te pakken, bleef de 1-1 op het scorebord staan. Met 4 punten staan de Hilvarianen nét niet aan kop in de bekerpoule, daar de Blauwen uit de Biest eveneens over 4 punten beschikken, met een beter doelsaldo (4-10 gewonnen van Audacia). Volgende week staat er dus naast een derby ook een heuse bekerkraker op het programma op sportpark De Stevort!

Hilvaria JO19-1 zet zichzelf te kijk
Bekerdroom Hilvaria 8 ver weg na nederlaag

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.hilvaria.nl/

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites