HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Verlies en Winst voor Hilvaria in paasweekend

DSC_0181

2 uitwedstrijden, 15 doelpunten (9 voor en 6 tegen) en 3 punten is het resultaat van de wedstrijden op witte zaterdag en 2e paasdag.

E.F.C. - Hilvaria 5-1
Zomeravondvoetbal, zo werd deze pot voetbal van Hilvaria genoemd. Een veel te slap duel, waar eigenlijk volop mogelijkheden lagen, leverde een dikke nederlaag op voor Hilvaria. In de 7e minuut kwam HIlvaria op 1-0 achterstand. Halverwege de eerste helft verdubbelde E.F.C. de score weliswaar uit buitenspel positie , maar de scheidsrechter liet doorspelen. Via Coen van Oirschot kwam Hilvaria vlak voor rust terug tot 2-1. Na de pauze maakte Hilvaria het de thuisploeg even zwaar, maar nadat in de 68e minuut voor 3-1 voor E.F.C viel, was het een gelopen koers. De 4-1 e 5-1 volgde elkaar in rap tempo op waardoor het allemaal nog wat pijnlijker werd voor Hilvaria. 

RKVVO - Hilvaria 1-8
Het duurde niet lang voordat de wedstrijd op gang kwam. De eerste kansjes waren echter voor de thuisploeg, maar die verzuimde (zoals later zou blijken wel vaker deze middag) te scoren. Hilvaria en met name Joerie van Rijswijk was daarin een stuk succesvoller. In de 10e minuut opende de topschutter van Hilvaria de score met een echte spitsen goal. Het volgende kwartier was voor RKVVO en had Hilvaria ook zomaar op achterstand kunnen staan. Het bleef echter bij 1 tegen doelpunt. Nu was het weer de beurt aan Hilvaria. Joerie van Rijswijk was er als de kippen bij om de bal binnen te koppen die na een lage voorzet door de keeper met een stuit terug het veld in werd gebracht. De 3-1 kwam ook van de voet van Joerie na goed werk van Sem Hendriks die de bal op de helft van RKVVO van een verdediger wist te ontfutselen en zo voor een 3 tegen 2 situatie voor het vijandige doel wist te zorgen. Joerie besloot uiteindelijk zelf, en met succes, de bal met links hard binnen te schieten en zijn hattrick compleet te maken. Coen van Oirschot bepaalde de ruststand op 4-1 uit een onberispelijk binnen geschoten strafschop. 

Na rust leek RKVVO even terug in de wedstrijd te komen, maar Pepijn Ongenae had (niet voor het eerste deze middag) een prima redding in huis! Het vervolg van de tweede helft was volledig voor Hilvaria. Coen van Oirschot kopte geheel vrijstaand een voorzet op maat in. Wat Joerie kan, kan ik ook moet Coen vervolgens gedacht hebben. Hij was namelijk verantwoordelijk voor de 6-1 en hiermee was de tweede hattrick van de middag compleet. Invaller Lars Henkes zorgde vervolgens voor de 7-1. Het slottakkoord was voor de goed spelende Sem Hendriks. Hij was er als de kippen bij om de rebound uit een vrije trap binnen te schieten.

Met deze ruime overwinning heeft Hilvaria zich gerevancheerd voor de slappe vertoning van paaszaterdag. Komende donderdag (25 april 20.30u) staat alweer de volgende wedstrijd op de rol. De bekenaren ontvangen Rood Wit Veldhoven en bij een overwinning zet men een reuze stap richting lijfsbehoud. Er is dus alles om voor te spelen deze wedstrijd. 

Foto's van de wedstrijd RKVVO - Hilvaria, gemaakt door Nick van Hees:
http://nicksfotografie.nl/2019/04/22/rkvvo-1-hilvaria-1/

Belangrijke punten voor Hilvaria na matige pot voe...
Groot onderhoud velden

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites