HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Verdiende overwinning Hilvaria JO19-1

IMG_6058

​ Vorig seizoen haalden Hilvaria nul punten uit twee wedstrijden tegen de tegenstander van vandaag, RPC uit Eindhoven. Er zou dus niet zo maar gewonnen gaan worden.

Vanaf de 1e minuut was Hilvaria bij de les en de 1e helft steeds de bovenliggende partij. Regelmatig onderneemt onze middenvelder Floris zelf een doelpoging of speelt hij de aanvallers prima aan zodat deze opgelegde kansen krijgen om te scoren. Helaas worden deze allemaal om zeep geholpen. Verdedigend stond Hilvaria prima: er werd geen enkele kans weggegeven, maar doet Hilvaria zichzelf wel tekort door met 0–0 te gaan rusten. 

In de rust wordt er een aanvaller gewisseld en vinden in de aanvalslinie ook wat omzettingen plaats. RPC komt wel scherper uit de kleedkamer dan Hilvaria maar na een goede aanval van hen gooit keeper Pepijn de bal naar middenvelder Fedde, die op zijn beurt Floris aanspeelt en deze speelt aanvaller Michiel op links aan. Deze trekt naar binnen en schiet uit een moeilijk hoek de bal in de rechter onderhoek achter de keeper. Eindelijk kon de verdiende 1–0 op het scorebord gezet worden. Hierna komt de wedstrijd meer in evenwicht. Zowel Hilvaria als RPC krijgen wat kansen en kansjes. RPC voert de druk op maar Hilvaria heeft niet voor niets een keeper. De vraag is nu of het 1–1 gaat worden of dat Hilvaria de beslissende 2–0 weet te maken. Een kwartier voor tijd besluit RPC om achterin 1 op 1 te gaan spelen. Hierdoor komt er natuurlijk ruimte voor Hilvaria. Tien minuten voor tijd levert dit op het eerste gezicht de 2 – 0 op. De spelers van RPC lopen met de bal al naar de middenstip maar hun assistent scheidsrechter blijft met zijn vlag wapperen voor buitenspel. De scheidsrechter gaat naar hem toe en geeft RPC alsnog een vrije trap vanwege buitenspel en gaat een zuiver doelpunt niet door. De laatste vijf minuten krijgt Hilvaria nog wel kansjes maar zijn de aanvallers te gehaast in de afronding. In de 90e minuut valt dan toch de bevrijdende 2–0 na een prima individuele actie van Michiel.

Goede competitiestart voor Hilvaria
Even voorstellen: Henri van den Braak

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites