HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Totale off-day voor Hilvaria in Vught

20221115-07395812-LD

Afgelopen zondag trad Hilvaria aan tegen Real Lunet in Vught. Op voorhand stond Hilvaria 4e en Real Lunet droeg voor 14:30 nog de rode lantaarn.

De beginfase was erg rommelig. Beide ploegen hadden veel balverlies en er kwamen nauwelijks grote kansen. Via links gaf de linksback Tom 2 keer voor, maar beide keren zat er geen speler van Hilvaria bij. In de 11e minuut was Real Lunet voor het eerst gevaarlijk. Via rechts kwamen ze door tot de as en rond het 16 meter gebied. Er werd een speler aangespeeld, die draaide weg en schoot in de verre hoek, 1-0. Hilvaria wist geen goede aanval te creëren, omdat Real Lunet zich ook lieten inzakken en Hilvaria op hun eigen helft opvingen. Zelf was Real Lunet vaak gevaarlijk met de rechterspits. Deze kwam in de 19e minuut door een counter 1 op 1 te staan met Koen (die met zijn 16 jaar en 3 weken zijn debuut maakte), maar Koen bracht redding. Gelijk daarna was het Hilvaria met de gelijkmaker. Fedde kreeg de bal rond de 16 met een stuit. Hij gaf de bal subtiel over de verdediging en Greg maakte de bal van dichtbij af, 1-1. In de 31e minuut hield Joerie 2 verdedigers bezig en omspeelde deze. Helaas belandde zijn schot vanuit een lastige hoek op de paal. 10 minuten later schoot een speler van Real Lunet, maar zijn schot werd aangeraakt door een Hilvariaan waardoor die van richting werd veranderd. Deze bal kwam in de 5 meter en de nummer 10 was er als de kippen bij en kopte de 2-1 binnen. Hilvaria, wat niet in de wedstrijd zat, moest weer terugkomen. Dit deden ze op slag van rust. Duncer kwam door op rechts, legde de bal terug op de 16 en Joerie schoot geplaatst binnenkant paal binnen. Dit was een opsteker voor de ploeg van Koen van der Heijden waarbij het de rust toch met een beter gevoel in ging, maar het wel uit een ander vaatje getapt moest worden.

Niets was minder waar. 7 minuten na rust werd een vrije trap op de middenlijn van Real Lunet snel genomen en die viel over de verdediging. De diepgaande middenvelder schoot de bal met een stift over Koen heen en zo stond het weer 3-2. Hilvaria was het kwijt en 3 minuten later dribbelde diezelfde middenvelder zo langs 4 verdedigers heen en schoot rustig binnen, 4-2. Alsof het niet erger kon was het op het uur een vrije trap die net wordt aangeraakt en bij de 2e paal binnenvalt, 5-2. Wil Hilvaria enigszins nog iets betekenen zal het snel moeten scoren. In de 68e minuut gaf Fedde met een kopbal de bal achter de verdediging en Joerie schoot hard en hoog binnen, 5-3. 2 minuten later was het weer Joerie met een knal vanaf de 16, waarbij de bal opzichtig over de lijn was, maar de scheidsrechter van dienst heeft dit niet gezien en laat doorspelen. Tom is ook nog een keer dichtbij met en vrije trap en Sem weet zijn kans niet te verzilveren en schoot naast. 

Al met al een terechte nederlaag waarbij Hilvaria niet thuis geeft. Dit kunnen de mannen recht gaan zetten door zondag om 14:30 aan te treden in een thuiswedstrijd tegen WSC.

Foto's Linda Drabbe

Hilvaria JO19-1 overtuigend langs Zigo
Eerste remise voor Hilvaria 1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites