HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Topprestatie van JO13-1 op Hoofdklasse toernooi SBC!

Toernooi-SB_20180611-152017_1

Het jaarlijkse, sterk bezette hoofdklasse toernooi bij SBC werd dit jaar op 1 dag gehouden. Dit betekende voor onze JO13-1 vroeg uit te veren voor een heerlijk dagje cupvoetbal in Son en Breugel.Een hele uitdaging voor onze jongens die het afgelopen seizoen uitkwamen in de 1ste klasse.

De organisatie bij SBC zorgt er vanaf de ontvangst al voor dat we als echte 'voetbalvedettes' behandeld worden. We werden hartelijk ontvangen door onze persoonlijke assistent van de dag, John.

De dag werd geopend met een gezamelijke voetbalclinic.

Om 10.45 was onze eerste wedstrijd tegen FC Engelen. Het was meteen duidelijk dat het een pittige dag zou worden. Totaal verrast door de sterkte van de tegenstander verloren we de wedstrijd met 1-3. Na de teamfoto werden we door de club uitgenodigd door SBC voor de gezamelijke lunch. Deze was in ieder geval goed bevallen. De tweede wedstrijd tegen DESK werd met 3-1 gewonnen. De laatste poulewedstrijd tegen Rhode moest minimaal 1 punt opleveren om de halve finale te bereiken. Het werd een echte 'thriller'. 1-2 achter met een misser van de tegenstander op 1-3 (leeg doel) en bijna de hele eerste helt met 10 man. In de laatste minuut scoorden we de verlossende 2-2. Doel bereikt gezien het niveau van de tegenstanders.

Na de tv interviews van Facinet, Jesse en Thijmen op naar de halve finale tegen Sparta 25.

Een technisch sterke tegenstander, echter door het prachtige teamspel wonnen we met 3-1. Het tropische weer van de dag zorgde er voor dat er al meerder spelers de aanwezige fysio bezocht hadden. 1 wissel over en meerder spelers die bijna helemaal op waren door de hitte.

Om 17.00 u de apotheose van de dag. In de finale de revanche wedstrijd tegen FC. Engelen. Ook zij hadden, dan wel vrij eenvoudig, de finale behaald.

Voorafgaand de finale nog eerst de officiële persconferentie. Duidelijk kwam daar naar voren dat we nu beter voorbereid waren op de tegenstander.

Gezien de betere, individuele kwaliteiten van de tegenstander moesten we, ondanks de steeds hogere temperaturen, ons meer richten op het tactische plan van de coaches. 0-0 bij de rust. Na een snelle counter kwamen we 0-1 achter. Dan maar meteen 1 op 1 achterin. Een goede zet. 5 minuten voor tijd scoorden we na een prachtige aanval de 1-1. Net als wij, waren onze tegenstanders fysiek helemaal gesloopt. Uitspelen tot de penalty's dan maar. Het tactische plan klopte nog steeds.3 penalty's per team. Na een misser van ons, kregen we een herkansing door het niet op lijn staan van de keeper. 2-2 en op naar de laatste. FC Engelen scoorde 3 op 3 en onze laatste penalty ging helaas op de paal. Een 2de plaats waar we, zeker gezien het niveau, super trots op moeten zijn! 

Een dikke pluim aan de organisatie van het toernooi. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij. Samen met onze JO15-1 hebben we de Hilvaria kleuren weer op een geweldige manier tentoongesteld.

Hilvaria JO15-1 beëindigt magistraal seizoen met t...
HIlvaria MO11-1 haalt 2e plaats op toernooi SC 't ...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites