HILVARIA HIGHLIGHTS

 

’T Zevende en Reusel Sport delen de punten

Wedstrijdverslag

Na twee zeperds in eigen huis werd er vorige week van RKDSV gewonnen in Diessen. Om die wedstrijd een glansrijk vervolg te geven én de thuisvorm weer op te pakken moest er tegen Reusel geknokt worden voor een volgende driepunter.

Hoewel een tam begin, ontbrandde de wedstrijd na een goed kwartier spelen. Aangetreden in een 4-4-2 formatie kreeg HIlvaria naar mate de wedstrijd vorderde steeds meer kansen. Jeroen de Kort kwam er op links opvallend vaak door en zorgde voor veel gevaar. Nadat hij met een versnelling voor de derde keer langs een tegenstander liep besloot hij zijn actie met een schot. Via de paal kwam de bal voor de voeten van Harm die simpel kon binnentikken en de 1-0 liet aantekenen.

Niet veel later kreeg Harm de bal aangespeeld en hij keek om zich heen. Niemand in de buurt, geen Reuselnaar die aanstalten maakte hem aan te vallen. Hij legt de bal nog een keer goed en vuurt een afstandsschot af met effect waar Roberto Carlos voor zou klappen. De bal plofte tegen het net, de keeper verbouwereerd achterlatend. Voor Reusel het teken dat ook zij de schouders eronder moesten gaan zetten.

De kansen kwamen voor de gasten en het duurde niet lang voordat de aansluitingstreffer kwam. Uit een van de vele voorzetten, het belangrijkste punt uit de spelopvatting van de bezoekers, werd de 2-1 binnengekopt. Maarten liet daarna blijken dat hij van Harm had afgekeken en probeerde ook zijn geluk te vinden. Helaas voor 't Zevende en Maarten spatte zijn uithaal op de lat uiteen. Via een ietwat fortuinlijke solo wist een middenvelder van Reusel Sport Co Trans (want, sponsoring) de weg naar de Hilvariaanse goal te vinden en hij schoof de 2-2 gedecideerd langs Marcel.

In de tweede helft begon Hilvaria een stuk feller en de jacht op de derde goal werd door beide ploegen ingezet. Hoewel de man met de vlag niet altijd even scherp was, of dat uit principe niet wilde zijn, kreeg Hilvaria de nodige kansen. Nadat Jeroen de Kort zijn stift tegen de lat zag belanden, schoot gelegenheidsrechtsback Rico de bal net voorlangs. Na een rush van diezelfde Rico stonden Maarten en Jeroen klaar om af te drukken. Helaas werd deze kans niet afgerond en bleef de stand gelijk.

Ook de Reuselnaren kregen kansen en lieten de vele kopkansen die zij creëerden onbenut. Met nog een halve minuut te spelen werd er nog een aanval opgestart. Erik ontving de bal halverwege de vijandelijke helft en gaf de bal voor. Diens voorzet werd lichtjes getoucheerd door een tegenstander en kwam voor de voeten van Paul. Het had een einde kunnen wezen net als Virgil tegen Duitsland, maar het mocht niet zo zijn. Pauls inzet ging over en meteen klonk het laatste fluitsignaal. Een terechte afspiegeling; volgende week op bezoek in Knegsel. Afsluiten met een positieve statistiek: Hilvaria 7 heeft tot dusver geen enkele uitwedstrijd verloren! 

Henri van den Braak verlengt contract!
Hilvaria en RPC delen de punten

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites