HILVARIA HIGHLIGHTS

 

't Zand VR4 - Hilvaria VR1

Dames-1

​Na weken van regen kwam er dan eindelijk zonneschijn! Het was tijd voor de uitwedstrijd tegen de dames van 't Zand. Om 12:00 werd er in het zonnige Tilburg het eerste fluitsignaal gegeven.

'T Zand begon scherper aan de wedstrijd dan Hilvaria waardoor zij meerder kansen kregen en zelfs af en toe de betere waren. Toch kwam Hilvaria er wel eens uit, had zelfs recht op een penalty maar heel veel verder dan dat ging het niet. Hierdoor ging 't Zand erin geloven en door goed doorzetten van hun rechtsbuiten was het dan ook raak. 1-0 voor 't Zand en Hilvaria moest toch wel even slikken. Hilvaria kreeg veel kansen in de eerste helft op de 1-1, maar die bleef uit. Totdat Michelle aan de rechterkant haar tegenstander passeerde en de bal bij Megan in de voeten bezorgde. Het was voor haar toen een koud kunstje om de 1-1 binnen te schieten. Heel veel nadenkstof voor de dames van Hilvaria dus tijd voor de rust.

Met 4 nieuwe krachten in het veld hoopte de trainer op een ander beeld dan de eerste helft maar dat viel toch nog tegen. Totdat Michelle de bal voor de goal gooide en Kim haar teen er nog tegenaan kreeg, 1-2. Hierdoor leek het bij Hilvaria beter te gaan, werd er rustiger gecombineerd op het middenveld maar wist 't Zand er toch uit te komen. Na een goede actie aan de rechterkant kon de spits van 't Zand voor de verdediging kruipen en de bal hard achter Tess de goal in schieten. 2-2. Hilvaria was wakker, het duurde namelijk niet heel lang tot de 2-3. Kim kreeg de bal aangespeeld op de 16-meter, draaide open en legde de bal in de linkerbovenhoek. Hilvaria zette aan, met acties over de buitenkanten, door de as of met de lange bal. Met een hele mooie solo van Michelle over de linkerkant, krulde zij de bal om de keeper heen in de verre hoek. 2-4 en Hilvaria leek er zin in te krijgen. Wederom was het Michelle met een goede voorzet op Megan, die zorgde voor de 2-5 met een hele goed 'spitsengoal'. Voor Doreen was het wachten tot ze de bal in de goal zou schieten naar een lange zigzag. Dat lukte haar niet, maar ze wist de bal bij Kim te krijgen en die wist hier wel raad mij. Zij legde de bal wederom in de linkerbovenhoek. 2-6 en Hilvaria zat op rozen. Het was niet gek dat het allemaal wat slapper werd. Hierdoor rook 't Zand haar kansen en door een soort gelijke aanval over de rechterkant kon de spits de bal makkelijk binnenprikken. 3-6. Het was nog een kwartier spelen maar Hilvaria zette toch nog aan. Zo schoot Michelle de bal over de verdediging heen en zette daarmee Kim aan het werk. Die maakte er met een mooie lob 3-7 van. Maar zelfs dat was nog niet genoeg want Megan werd vlak voor tijd weggestuurd om 1-op-1 te gaan met de keeper. Vlak voor het doel koos ze de goede hoek en zo eindigde deze wedstrijd in 3-8. Een knappe teamprestatie, waar Hilvaria 2x terug in de wedstrijd is gekomen.

Volgende week gaan wij een oefenwedstrijd spelen bij de dames van Wernhout en zullen daarna met z'n alle genieten van een paasbrunch.

Winst voor J015-1 op stormachtige woensdagavond
Hilvaria 8 wint eenvoudig, maar weet doelsaldo nie...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites