HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Strijdend Hilvaria met uitzege de winterstop in

DSC_0840

Hilvaria heeft zichzelf in de laatste (uit)wedstrijd voor de winterstop een goede dienst bewezen. Waar het vorige week tegen Braakhuizen niet thuis gaf, toonde men op bezoek bij Oirschot Vooruit wel de juiste mentaliteit. In een spannend duel gingen de Bekenaren er uiteindelijk met een 2-3 zege vandoor.

In de eerste helft van deze wedstrijd (tussen 2 teams die vooraf ongetwijfeld hadden ingezet op een betere klassering) ging het spel aardig op en neer. Oirschot Vooruit begon wat beter, Hilvaria speelde een prima middenstuk en de slotfase was weer voor de thuisploeg. Beide teams kregen een aantal goede kansen, maar beide doelmannen wisten de 0 te houden.

Direct na de onderbreking wist Joerie v Rijswijk aan de aandacht van de verdediging te ontsnappen. Zijn poging werd weliswaar gestopt door de doelman, maar collega-aanvaller Coen v Oirschot was goed bijgesloten en scoorde alsnog de de 0-1.Hilvaria bleef de gevaarlijkste ploeg, maar zag na een uur toch hoe Oirschot Vooruit uit het niets gelijk wist te maken. De thuisploeg nam vervolgens meer initiatief naar Hilvaria sloeg vanuit de omschakeling toe. Coen v Oirschot was wederom het eindstation, na een goede individuele actie van Joerie v Rijswijk, wist hij de 1-2 op het scorebord te brengen. Er leek daarna niets aan de hand voor Hilvaria, dat vergat om in de opvolgende minuten een derde doelpunt te maken. 10 minuten voor tijd kreeg het daar op zeer ongelukkige wijze de rekening voor gepresenteerd. Een voorzet van de opgekomen linksback van de thuisploeg vloog ineens over Sjors v Laarhoven in de verre hoek, 2-2. Waar iedereen dacht dat de thuisploeg door zou drukken, was het in de absolute slotfase toch Hilvaria dat de zege naar zich toe trok. Een aanval over de rechtse kant kwam aan de andere kant uit bij Dorus v Trier. De middenvelder draaide naar binnen en schoot van buiten het strafschopgebied de bal in de linker bovenhoek. Lang was er niet meer te spelen en door hard voor elkaar te blijven werken, wist Hilvaria de zege veilig te stellen.

Zo boekt Hilvaria een zeer belangrijke overwinning en houdt het alsnog de aansluiting op de ploegen vanaf plek 7. Ondanks een teleurstellende eerste seizoenshelft zijn er dus nog voldoende kansen om dit na de winterstop recht te zetten.

Foto's Nick van Hees
Volledig fotoverslag: http://nicksfotografie.nl/2019/12/15/hilvaria-1-oirschot-vooruit-1/

Resultaat Grote Clubactie
Hilvaria JO9-4 kampioen!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites