HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Solide overwinning voor Hilvaria 7 in Bergeijk

Hilvaria-7-B

Na een ongelukkige nederlaag vorige week in Reusel, wist 't Zevende dat het moest winnen op sportpark Bergerheide om bovenin nog enigszins een rol te spelen. Trainer Kees had slechts dertien man, waarvan twee niet in optimaal fitte status aan de aftrap verschenen. Door het gemis van de eerste, tweede en derde spits werd het bovendien schuiven met de opstelling om de spitspositie op te vullen.

Op het kunstgras begonnen de gasten goed. De eerste paar schoten waren echter een prooi voor de sterk keepende doelman van Bergeijk. Na een kwart wedstrijd werd de ban dan eindelijk gebroken. Jorrit kreeg de bal na een aanval over veel schijven op de rand van de zestien en zette de bal zéér gericht en scherp voor, waar Ruud bij de tweede paal de bal kon binnentikken. Het duidelijke overwicht van Hilvaria werd hierna nogmaals beloond met een goal: Ruud gaf een slimme pass op gelegenheidsspits Rico, die de bal in twee instanties voorbij de doelman schoof.

Na de verplichte theepauze had Hilvaria even tijd nodig om wakker te worden, maar tot grote kansen van de gastheren leidde dit overigens niet. De verdediging bleef de gehele wedstrijd stabiel, ondanks de druk van Bergeijk. Op het uur werd een bal ietwat onorthodox naar voren geschoten, waar Rico eerder bij de bal was dan de uitgekomen keeper van Bergeijk. Hij gaf een zeer gerichte voorzet, waar Harm enkel tegenaan hoefde te lopen om zo de 0-3 aan te tekenen. Hiermee was het verzet van Bergeijk definitief gebroken en volgde nog een vierde treffer van de Bekenaren: Jeroen de Kort chipte de bal behendig over de doelman heen en tekende voor de eindstand van 0-4.

De eindstand had overigens nog hoger kunnen uitvallen, ware het niet dat Ron ongelukkig was in zijn afwerking, de keeper enkele puike reddingen verrichte en Joost, die de laatste tien minuten van rechtsback werd gehaald en in de spits werd geposteerd, de legendarische goal van Rabah Madjer dacht na te bootsen; helaas zonder succesvol resultaat.

Al met al een solide overwinning voor 't Zevende, die na 14 competitiewedstrijden terug te vinden zijn op een vierde stek. De achterstand op nummer 2 De Raven bedraagt slechts 3 punten. Met in het achterhoofd dat een rechtstreeks duel op de kalender staat én een bekerclash met GSBW op donderdag 18 april, zou dit wel eens het startschot kunnen zijn van een mooi seizoenslot.

Hilvaria JO19-1: persoonlijke fouten nekken het te...
Hilvaria verrast koploper FC Eindhoven AV

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites