HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Slecht spelend ME1 pakt toch de volle buit bij NEO’25

Slecht spelend ME1 pakt toch de volle buit bij NEO’25

Na een 2-0 ruststand kwam NEO'25 nog even terug in de wedstrijd, maar het laatste woord was aan Hilvaria: 3-1

Afgelopen zaterdag reisde de schrik van het zuiden af naar Sprang- Capelle waar de uitwedstrijd tegen het plaatselijke NEO'25 op het programma stond. Na de schitterende teamprestatie van vorige week tegen Madese Boys waren de coaches vooraf benieuwd hoe de meiden aan deze wedstrijd zouden beginnen. Het is namelijk een wet in het voetbal dat na een heel goede wedstrijd tegen een goede tegenstander vaak een mindere wedstrijd volgt tegen een zwakkere tegenstander. Dit gebeurt op alle niveaus in het voetbal kijk maar naar PSV. Die wonnen overtuigend bij Ajax en vervolgens speelden ze thuis gelijk tegen Excelsior.

Na een goede warming-up werd er om 9.15 uur afgetrapt op sportpark de Gaard. Binnen een paar minuten was het Esmee die een uittrap van de keeper goed opving en meteen promoveerde tot doelpunt. 0-1. De coaches pakten de pen erbij want het zag er naar uit dat dit weer een grote uitslag ging worden. Niet veel later bekroonde Esmee een schitterende individuele actie op links met een doelpunt in de korte hoek. 0-2. Niets aan de hand zou je denken maar het niveau daalde per minuut en de groen witte brigade ging al snel mee in het niveau en tempo van de tegenstander. Veel slappe balletjes met onvoldoende snelheid en precisie kwamen niet meer aan, posities werden vaak niet gehouden en het spel speelde zich voornamelijk af centraal op het middenveld. De rust werd gehaald met een 0-2 voorsprong. De coaches probeerden de meiden op scherp te zetten en zeiden dat de meiden de 2e helft moesten ingaan alsof ze met 2-0 achter zouden staan. Dit werd niet helemaal goed opgepikt want Hilvaria liet NEO toe om wat speldenprikjes uit te delen en zodoende kreeg de tegenstander de indruk dat er wat te halen viel deze zaterdag. Niet veel later veroverde de spits van NEO de bal op de achterlijn en schoot de bal van dichtbij achter de kansloze Madelein. Dit betekende 3-0 achter voor de meiden. (1-2) Nog kon Hilvaria de wedstrijd niet laten kantelen en de coaches stonden met geknepen billen langs de kant. NEO werd gevaarlijker en de 2-2 hing in de lucht. Gelukkig zorgde Tess voor opluchting. Na een mooie actie op de rechterflank stuurde ze 2 speelsters van NEO het bos in en daarna gaf ze een goede harde voorzet over de grond waar een speelster van NEO tegen aan liep. 1-3. Dit gaf onze meiden weer wat vertrouwen en niet veel later werd de wedstrijd in het slot gegooid. Esmee, wederom zeer actief, liet haar tegenstander weer eens de hielen zien en leverde een perfecte voorzet af. Tess stond helemaal vrij en schoot deze bal wel heel overtuigend binnen. Na de wedstrijd verklaarde ze dat ze wat onenigheid had met haar tegenstander en zodoende alle agressie in dat schot legde. Hierna werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en waren er weinig hoogtepunten meer te melden. Na een geweldige wedstrijd vorige week volgde inderdaad een veel mindere deze week maar gelukkig leverde dit wel de benodigde 3 punten op. Als je slechte wedstrijden wint dan…. We gaan deze wedstrijd snel vergeten en volgende week spelen we thuis tegen Valkenswaard ME1 en dit keer voor de beker.

In deze beker competitie staan we bovenaan en aan een punt hebben we voldoende om door te bekeren. We gaan natuurlijk voor de overwinning en we gaan ervan uit dat we onze slechtste wedstrijd gespeeld hebben. Je kunt hem maar gehad hebben. Om 9.00 uur is de aftrap volgende week en iedereen is natuurlijk weer van harte welkom.

Edgar en Maarten

Hoofdklasse Avonturen A1: Sarto – Hilvaria 2-0
Hilvaria handhaaft zich in de subtop door overwinn...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites