HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Schitterende goals helpen Hilvaria 8 voorbij Reusel

Wedstrijdverslag

Na een valse start in het bekertoernooi, waarin geen enkel punt werd behaald, trapte het Achtste zondag af voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021, uit bij Reusel Sport. De eerste echte test.

Dat de groen-witten goed wakker waren, bleek al vrij snel. Wietse draaide vanaf de rand van de 16 een bal met zijn linker feilloos in de kruising. Na deze vroege voorsprong waren de kansen vooral voor de gastheren. Met enkele counters kwam zij gevaarlijk voor de goal, maar keeper Thomas hield enkele inzetten goed tegen. Het vizier van de aanvallers van Reusel Sport stond duidelijk niet op scherp, tot een moment voor rust. Een kopie van de goal van Hilvaria, maar nu aan de andere kant van het veld. Thomas moest zijn meerdere erkennen in een poging van de vleugelspeler van Reusel, die de bal eveneens mooi in de kruising schilderde.

Een domper voor Hilvaria, dat in de rust nog wat tactische zaken te horen kreeg van assistent-trainer Jos Cruijff van Pelt. De lange bal die gehanteerd werd door Reusel kwam er in de tweede helft minder vaak, mede door de goede organisatie van Hilvaria. Het veldspel was goed en leidde tot een paar kansen. Stijn stuitte op de keeper, maar uit de daaropvolgende corner nam 't Achtste weer de leiding. De keeper van Reusel kreeg zijn hand nog tegen de bal, maar bokste hem richting de rand van de 16. Daar stond Nilles de bal op te wachten, en ramde de bal in een beweging in de goal. Vlak hierna had Edje de wedstrijd in het slot kunnen gooien door zijn 1-op-1 met de keeper af te ronden na een mooie steekpass van Lars, maar zijn schot ging rakelings naast de paal.

Wietse stond inmiddels weer binnen de lijnen en maakte het karwei wél af. Stijn worstelde zich weer ouderwets langs de verdediging van Reusel, waar Wietse de bal oppikte en met een hard schot de keeper van de thuisploeg voor een derde maal deze ochtend verschalkte. Hoewel de verdediging met nog wat enkele hachelijke momenten het nog wat spannender wilde maken, en Thomas vlak voor tijd een cruciale redding maakte die de aansluitingstreffer voorkwam, was de buit definitief binnen. De eerste drie punten zijn een feit, nu is het zaak deze wedstrijd een goed vervolg te geven. Te beginnen met de eerste thuiswedstrijd in de competitie zondag 27 september, tegen Casteren. 

Hilvaria JO19-1 net niet
Hilvaria VR1 wint eerste competitie wedstrijd

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites