HILVARIA HIGHLIGHTS

 

SC ’t Zand MO13-1 kegelt Hilvaria MO13-1 uit de beker!

IMG_9004

Afgelopen zaterdag stond de bekerwedstrijd tegen 't Zand op het programma voor de meiden. Het was natuurlijk afwachten hoe scherp Hilvaria aan de wedstrijd zou beginnen aangezien de meiden heel de week niet hebben kunnen trainen vanwege de sneeuw en de regen. Ook de week ervoor ging de wedstrijd tegen Nieuw Woensel niet door… Vooraf werd er door de coaches al aangegeven dat er vandaag hard gewerkt moest worden door heel het team om kans op een resultaat te behalen. 't Zand staat 2e in hun competitie (ook 2e klasse) maar ze moeten nog een wedstrijd inhalen en dus kunnen ze nog kampioen worden samen met Boxtel MO13-1. Om 12.15 uur werd er afgetrapt op de Roodloop.

Al snel was duidelijk dat de boodschap van de M&M's niet was doorgedrongen tot de meiden! In de warming up waren er al signalendat de scherpte ontbrak en de meiden waren vooral met andere dingen bezig… Nogmaals werd er een poging gedaan om de meiden te doen beseffen dat als ze slap aan de warming up beginnen, ze ook niet scherp aan de wedstrijd beginnen… Helaas zonder resultaat! Binnen een kwartier stond het 0-3 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De helft van het elftal was niet fel genoeg en kwam steeds een stapje te laat, waardoor anderen zich kapot moesten lopen om te proberen de schade te herstellen. 't Zand had een paar goede speelsters en vooral de mid half was gevaarlijk met haar schoten van afstand. Mirte had het zwaar deze middag om haar af te stoppen waardoor ze zich minder met het aanvalsspel van Hilvaria kon bezig houden. Helaas werd Mirte te weinig ondersteund op het middenveld waardoor de mid-half van 't Zand een aantal keer mooi weg kon draaien en hard uit kon halen. Zelfs van 20 meter kon Madelein deze ballen niet tegenhouden… De laatste 10 minuten voor rust pakte Hilvaria de draad weer op en begon zowaar wat druk te geven. Nienke van Dal kreeg de bal op rechts aangespeeld en begon aan een sprint, waarmee ze haar tegenstanders achter zich liet, en met een mooie schuiver in de verre hoek liet ze de keepster van 't Zand kansloos. 1-3. Hilvaria probeerde de aansluiting te vinden om er weer een wedstrijd van te maken maar al snel lag de 1-4 in het netje. Dit was ook de ruststand.

De 2e helft was eigenlijk meer voor de statistieken want Hilvaria kwam nooit meer in haar spel. De meiden werden afgetroefd op felheid en de wil om te winnen! Toch iets wat Hilvaria MO13-1 zo sterk maakt! Zo zie je maar weer dat iedereen top moet zijn om wedstrijden te winnen. Als er meiden verzaken dan gaat dit ten koste van het resultaat van het elftal. Tegen mindere tegenstanders valt dit nog niet zo op maar tegen een beter elftal wordt dit genadeloos afgestraft. Voetballend was 't Zand nog niet eens zoveel beter maar door 4afstandsschoten werd het uiteindelijk 1-8. De Hilvaria achterhoede stond meestal goed maar kon buiten de afstandsschoten niet voorkomen dat er nog meer tegendoelpunten vielen. 't Zand had ook een paar goede voorhoedespeelsters.

Een zeer terechte overwinning voor de Tilburgers die nu door bekeren naar de kwartfinale. Hopelijk is dit een heel goede les geweest voor"de schrik van het Zuiden" die haar naam vandaag geen eer aan deed… Nu kunnen de meiden gaan genieten van een korte winterstop en hopelijk wordt de najaarscompetitie nog afgewerkt… Wordt vervolgd.

Namens Hilvaria MO13-1 willen wij iedereen een fijne kerst toewensen en heel veel voorspoed in 2018! Hopelijk zien we jullie allemaal weer langs de lijn in het nieuwe jaar!

Uw vliegende reporter…

Hilvaria MO15-1 behoudt de koppositie ondanks afge...
Winterstopprogramma Hilvaria 1 en 2

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites