HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Ruime winst MO13-1 tegen Gloria UC

IMG_9806

​Afgelopen zaterdag kwam Gloria UC op bezoek in Hilvarenbeek en deze tegenstander was geen onbekende voor Hilvaria. In oktober 2017 won Hilvaria in Baarle-Nassau nog met 3-6 in een ware bekerthriller! Om 9.30 uur werd er afgetrapt op de Roodloop.

Al snel nam Hilvaria het initiatief en onze meiden zochten de aanval. Het veld werd goed breed gehouden waardoor er veel ruimte lag om aan te vallen. Binnen 10 minuten kreeg Hilvaria een strafschop omdat een Gloria meisje hands maakte in het strafschopgebied. Dit deed ze meer om haar gezicht te beschermen dus de penalty was makkelijk gegeven. Volgens de regels had scheidsrechter van Gestel gelijk en Mirte schoot raak vanaf 11 meter. 1-0. Niet veel later was het al 2-0! Noreen, die goed op dreef was, liet haar tegenstander weer eens de hielen zien en gaf een prima voorzet bij de 2e paal waar onze goalgetter Jet (goalJetter) weer eens op de juiste plek stond en de bal beheerst binnen tikte. Hilvaria speelde verzorgd voetbal en de ene mooie aanval werd opgezet na de andere. Het was wachten op de 3-0 en die kwam al snel. Een mooi steekballetje van Mirte door het midden werd door Jet goed ingeschat en onze spits schoot zeer overtuigend en keihard raak in de linker kruising! Tien minuten voor de rust vergat Hilvaria ineens om te blijven voetballen en het veld werd niet meer breed gehouden waardoor het rommelig werd en de ruimtes kleiner werden. Hiervan profiteerde Gloria UC want na de aansluitingstreffer van hun spits, die een mooie actie in huis had maar iets te makkelijk door de Hilvaria defensie mocht lopen, volgde ook de 3-2 uit een corner. Gelukkig floot de goed leidende scheidsrechter van Gestel snel daarna voor het rustsignaal waardoor de puntjes op de i konden worden gezet door de M&M's! Nogmaals werd aangegeven dat de meiden gewoon moeten blijven voetballen, iets waar ze goed in zijn! Veld breed houden, opbouwen van achteruit en de bal het werk laten doen.

De meiden pikten de draad weer op in de 2e helft en gingen weer voetballen net zoals in het grootste gedeelte van de 1e helft. Mooie aanvallen werden opgezet en onze buiten speelsters Esmee en Noreen draaiden hun tegenstanders dol. Net als in de 1e helft werd er al snel weer gescoord door Hilvaria. Opnieuw gaf Mirte een mooie steekbal, deze keer op Esmee, en onze linksbuiten scoorde beheerst met een lage schuiver in de rechterbenedenhoek. 4-2. Even daarna maakte Esmee de mooiste goal van de ochtend! Na een mooie actie op links kwam ze naar binnen toe en met rechts haalde ze verwoestend uit! De bal verdween schitterend in de rechterbovenhoek. 5-2. Hilvaria bleef doorgaan en Gloria werd overlopen. Na een half weggewerkte bal door Gloria kwam deze terecht voor de voeten van Esmee rond het 16 meter gebied. In plaats van de bal ineens op doel te schieten nam Esmee deze keurig aan en plaatste het leer mooi in de verre linkeronderhoek en maakte daarmee haar hattrick compleet! 6-2. Gloria kwam er niet meer uit en Jet werd weggestuurd op rechts. Onze goalJetter was ook goed op dreef vandaag en net als Esmee maakte ook Jet haar 3e van de wedstrijd! (hattrick) Ze kwam schuin op de Gloria keepster af, bleef uiterst cool, en schoot de bal beheerst met binnenkant voet via de keepster in de korte hoek. 7-2. Het slotakkoord was voor Noreen die een zeer goede wedstrijd bekroonde met een doelpunt. Esmee speelde de bal breed van de linkerkant naar de rechterkant van het veld waar Noreen vrij stond. Onze rechtsbuiten haalde ineens uit en de bal verdween hoog in het doel! 8-2. Meteen na de aftrap van Gloria floot scheidsrechter van Gestel voor het eindsignaal. Een prima overwinning voor "de schrik van het Zuiden" na een bijna perfecte wedstrijd. Wederom 3 punten en daarmee staat Hilvaria met 6 punten uit 2 wedstrijden bovenaan samen met Madese Boys en TSC. Gloria, Chaam en WDS'19 zijn nog puntloos.

Volgende week staat er een kraker op het programma: uit naar Madese Boys MO13-1!

Deze wedstrijd stond ingepland voor 28 april maar omdat er veel meiden afwezig zijn dan vanwege de meivakantie is deze verzet naar voren. Nu spelen onze meiden de week erop weer tegen de formatie uit Made maar dan thuis. Ook deze tegenstander is een oude bekende… 2 jaar geleden werden onze meiden, toen nog ME1 op een half veld, kampioen bij Madese Boys in de najaarscompetitie…

Reden genoeg om weer massaal af te reizen naar Made om onze meiden te steunen in deze belangrijke wedstrijd. Namens Hilvaria MO13-1 wil ik alle supporters wederom bedanken voor hun steun en graag zien we jullie volgende week in Made!

De vliegende reporter…

Hilvaria JO19-1 maakt snelle achterstand tegen Bra...
Wedstrijdverslagen 24 en 25 maart

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites