HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Roel de Laat en Mitchell Leijten helpen Hilvaria JO19-1 uit de brand!

Teamfoto-3

Hilvaria vertrok met precies 11 spelers en dus zonder wissels naar Best voor de laatste competitie-wedstrijd van het seizoen tegen Wilhelmina Boys (WB).

Tijdens de warming-up moest Sven gebles-seerd afhaken. Op dat moment was Hilvaria JO15-1 haar wedstrijd tegen WB aan het afwerken. Na overleg met de leiding van dit team waren 2 spelers bereidt Hilvaria JO19-1 uit de brand te helpen. Roel de Laat kon meteen weer voor een hele wedstrijd aan de bak en Mitchell (keeper van JO15-1) nam plaats op de bank. In geval van nood kon hij de van een blessure herstelde Pepijn vervangen. Hilvaria wil deze wedstrijd zeker nog winnen, net als WB dat nog nacompetitie gaat spelen. De eerste tien minuten zien we een gelijk opgaande strijd, maar dan verovert Fedde halverwege de helft van WB de bal. Hij speelt zichzelf vrij en schiet vanaf een meter of 20 onhoudbaar binnen: 0 – 1. De 1e echte kans is meteen raak. Vijf minuten later verovert Jannes de bal rond de middencirkel en verstuurt een pass naar Noah op links. Diens voorzet wordt door Tijn binnen gekopt: 0 – 2. Twee kansen en 2x raak. Hilvaria gaat door op de ingeslagen weg na een half uur is Noah van positie gewisseld met Tijn en vanaf rechts gaat Noah naar binnen en zijn schot belandt in de lange hoek waardoor het dus al 0 – 3 staat. Tot dan gaf de verdediging van Hilvaria niets weg. Roel de Laat bleek een prima links back en zorgde ervoor dat de rechtsbuiten van WB niet aan voetballen toe kwam. WB wilde het tij keren en spelers gingen van positie wisselen. Hilvaria had hier duidelijk moeite mee want ineens kreeg WB in het laatste kwartier voor rust diverse grote kansen. Pepijn was gelukkig helemaal van zijn blessure hersteld want hij was 3 tot 4 keer de sta in de weg voor de aanvallers van WB. Met een aantal fabuleuze reddingen zorgde hij ervoor dat de nul tot aan de rust op het bord bleef staan.

Na rust nam WB meteen weer het heft in handen. Dit leverde al snel een aantal kansen en kansjes op maar ook voor een open doel wisten zij niet te scoren. Na een kwartier kreeg Roel de Laat last van kramp (niet vreemd als je al een hele wedstrijd gespeeld hebt bij 28 graden). WB maakte hier meteen gebruik van. Via hun rechterflank zette zij een aanval op en de voorzet kon gemakkelijk binnen gekopt worden: 1 – 3. Roel ging hierna van linksback naar rechtsvoor en Wout (tot dan gelegenheidsspits) ging daar spelen en Mitchell Leijten kwam voor Tijn en ging in de spits spelen. Hilvaria had hierna weer meer rust in het spel en creëerde weer kansen. Zo ging een vrije trap van Noah via de keeper maar net over en ook Mitchell liet zich niet onbetuigd. Zijn inzet werd met veel moeite door de keeper tot corner verwerkt. Deze corner wordt door WB afgeslagen en ze zetten razendsnel een aanval op over rechts. Bij Hilvaria laat iedereen zijn man lopen en op die manier is er voor Pepijn ook geen houden meer aan en schiet WB een kwartier voor tijd de 2 – 3 binnen. WB ruikt haar kans. Hilvaria is even van slag en een minuut later voorkomt Jannes de 3 -3 door de bal van de lijn te halen. Hierna blijft WB druk zetten maar ongeveer 5 minuten voor tijd voetbalt Hilvaria zich prima onder deze druk uit en Roel de Laat geeft vanaf rechts een voorzet op Noah. Deze draait en kapt tot de bal voor zijn goede linkervoet ligt en schiet de 2 – 4 tegen het net. Toch geeft WB zich nog niet gewonnen en blijven zij op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. In de allerlaatste minuut zien we nog een prima aanval van Hilvaria, maar het schot van Fedde gaat via de paal naast. Vanuit de doeltrap zet WB weer eens een aanval over rechts op. In 1e instantie is Pepijn weer de reddende engel maar de rebound wordt door WB binnengeschoten. Eindstand 3 – 4. Een zwaar bevochten overwinning die mede door Roel en Mitchell tot stand kwam. Ontzettend knap wat deze twee hebben laten zien tussen jongens die gemiddeld 4 jaar ouder zijn.

Na de wedstrijd ging het team het seizoen afsluiten bij de familie Van Trier met een barbecue en natuurlijk de nodige drankjes. Familie Van Trier nog hartelijk dank voor de gastvrijheid. Ook werd er door coach Harm nog kort terug geblikt op het seizoen. Hilvaria JO19-1 is op een 5e plek geëindigd. Een prima prestatie want in de 2 voorafgaande seizoenen in de Hoofdklasse eindigde het steeds op de 8e plek. 

Hilvaria JO13-2 kampioen!
Hilvaria MO13-1 wint in Chaam en stelt 2e plaats v...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites