HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Prima wedstrijd Hilvaria JO19-1

Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag mocht Hilvaria JO19-1 aantreden tegen (mede)koploper Oirschot Vooruit dat getraind wordt door Roel Timmermans die vorig seizoen nog de trainer was van veel jongens van Hilvaria.

In de beginfase tastten de teams elkaar af. Na een kwartier was pas het eerste schot tussen de palen te bewonderen. Zowel Hilvaria als Oirschot hadden moeite echte kansen te creëren. Hilvaria was de betere partij en na een half uur wordt Gilles (voor de gelegenheid linksbuiten i.p.v. linksback) de diepte in gestuurd. Hij weet de bal net binnen te houden en legt deze terug op Fedde die goed onder de bal kwam. Zijn voorzet wordt vervolgens door Max binnen gewerkt: een terechte 0 – 1 voorsprong voor Hilvaria. Kort hierna kapt rechtsbuiten Job (normaal rechtsback of voorstopper) zijn directe tegenstander uit, maar zijn schot gaat jammer genoeg over. Kort voor rust schakelt Oirschot een keer razendsnel om, maar laatste man Teun L. en linksback Teun v. P. bezweren gezamenlijk het gevaar, waardoor met een voorsprong gerust kon gaan worden. 

Kort na rust had Hilvaria zich zelf moeten belonen met een doelpunt, maar een inzet Gilles wordt door een verdediger Oirschot ter nauwer nood tot corner verwerkt en een hard schot van dezelfde Gilles belandt recht in de handen bij de keeper van Oirschot. Hierna ging Oirschot een paar spelers wisselen. Dit had direct succes. Een lange bal op hun links voor wordt door deze bij de 2e paal neergelegd en de 1 – 1 wordt binnen gekopt. Oirschot voert meteen de druk op en gaat op zoek naar een 2e treffer. Hilvaria heeft het even moeilijk maar steeds is het keeper Floris die zijn mannetje staat. Met counters is Hilvaria regelmatig gevaarlijk, waarbij Job laat zien op rechtsbuiten goed uit de voeten te kunnen, maar zijn prima voorzetten werden niet in doelpunten omgezet. De laatste 10 minuten is de spanning te snijden. Het spel golft op en neer. Het team dat nu weet te scoren is spekkoper. De keepers van beide teams hebben echter de hoofdrol want zij weten hun doel verder schoon te houden, waardoor de wedstrijd in 1 – 1 eindigt. Een terechte uitslag. De 1e helft was Hilvaria de bovenliggende partij en de 2e helft Oirschot. 

Als Hilvaria elke zaterdag voetbalt zoals vandaag zullen de onderste regionen van de ranglijst snel tot het verleden behoren. A.s. zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina Boys op het programma, dat door het puntverlies van Oirschot, nu alleen koploper is. Aanvang 15.00 uur en natuurlijk is iedereen van harte welkom om onze jongens aan te komen moedigen.

Hilvaria overtuigend langs Beerse Boys
Uitslag Rabobank Clubkas Campagne

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites