HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Periodetitel in zicht voor Hilvaria

Wedstrijdverslag

Met een 5-3 overwinning in en tegen Spoordonk heeft Hilvaria wel erg goede papieren om over 2 weken de eerste periodetitel in de wacht te slepen.

​De wedstrijd tegen Spoordonk werd door Hilvaria niet scherp genoeg gestart. Ondanks dat kwamen de bekenaren toch al na 3 minuten op een 1-0 voorsprong door een knappe goal van Joerie van Rijswijk. Zonder echt grote kansen weg te geven (spoordonk probeerde het een paar keer van afstand zonder dat dit gevaar opleverde) speelde Hilvaria in het vervolg van het eerste half uur erg slordig. Het had allemaal zonder gevolgen kunnen blijven, zij het niet dat de scheidsrechters in de 8e minuut een penalty gaf aan Spoordonk. Een speler van Spoordonk liep in het zestienmetergebied tegen een Hilvaria speler op en claimde onterecht een penalty die echter wel werd toegekend. De penalty werd niet al te best in geschoten en de doelman zat in de goede hoek, maar wist zijn hand niet achter deze houdbare penalty te zetten. Na het eerste half uur kreeg Hilvaria de boel beter onder controle en wist het zelf weer wat kansen te creëren. Zo'n 10 minuten voor rust zette Joerie van Rijswijk zijn ploeg weer op voorsprong na een mooie steekbal van Greg van Gestel. De grensrechter van Spoordonk stak zijn vlag nog wel de lucht in, maar gelukkig had de scheids zelf goed meegekeken en geconstateerd dat dit ten onrechte gebeurd. Niet veel later was het weer Joerie van Rijswijk die zo voor rust zijn hattrick al wist te voltooien en de 3-1 ruststand op het scorebord wist te zetten.

Kort na rust claimde Hilvaria een penalty, omdat Coen van Oirschot ten val werd gebracht in het keepersgebied. De bal had op de stip gemoeten, maar de scheidsrechter besloot hier niet in mee te gaan wat tot onbegrip leidde van Hilvaria. Niet veel later mocht HIlvaria van geluk spreken dat het met 11 man door kon voetballen toen een te korte terugspeelbal op de doelman werd onderschept en een verdediger van Hilvaria de doorgebroken spits van Spoordonk ongelukkig op de hak tikte. Geen vrije trap en geen kaart zo oordeelde de scheidsrechter dit hiermee zijn beslissing eerder om geen penalty aan Hilvaria te geven recht zette. Na een uur spelen was het weer Joerie van Rijswijk die het net wist te vinden. Hij profiteerde optimaal van het mistasten van de doelman van Spoordonk. Een klein kwartier later maakte Joerie alweer zijn vijfde van de middag door bij de eerste paal een voorzet van Dorus van Trier te verlengen. Domper op de overwinning van Hilvaria was dat het in de laaste 10 minuten nog 2 treffers moest incasseren doordat men niet scherp meer verdedigde. Deze slordigheden bleven deze keer gelukkig voor Hilvaria zonder gevolgen.

Met 21 punten uit 7 wedstrijden staat Hilvaria 3 punten boven nummer 2 Braakhuizen. Over 2 weken valt de beslissing in de eerste periode. Hilvaria heeft uitstekende papieren om deze in de wacht te slepen. Het heeft namelijk in de thuiswedstrijd tegen DBS aan 1 punt genoeg voor de periode. Uiteraard zullen de groenwitten voor de overwinning gaan om zodoende te zien of men de voorsprong op de nummer 2 weet uit te breiden.

Zondag 19 november om 14.30 wordt er afgetrapt op sportpark de roodloop en bij Hilvaria hoopt men op de steun van vele supporters om zodoende de eerste periode in de wacht te slepen!

Wedstrijdverslag - Spoordonkse Boys

Hilvaria is XLWIN team van de maand oktober bij 01...
Hilvaria JO15-1 kansloos ten onder

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites