HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Opnieuw winst voor Hilvaria JO19-1

Wedstrijdverslag

Vooraf was al bekend dat er goede zaken gedaan konden worden tegen de nummer vijf op de ranglijst Emplina. Bij winst zou er een gat van 5 punten met hen geslagen worden.

​Door de blessures van Axel en Sven (door een scooterongeluk) en de schorsing van Noah, sloten in de loop van de wedstrijd Max en Almer van de B1 aan zodat Hilvaria meer dan 1 man op de bank had. Nog bedankt jongens. Vanaf de aftrap was de speelwijze van Emplina duidelijk: bij balverlies zakten zij direct in, waardoor het voor Hilvaria moeilijk was om kansen te creëren en Emplina in de omschakeling gevaarlijk werd. Na een klein kwartier nam Hilvaria links achter een ingooi, de bal ging via het midden richting Michiel op de rechtervleugel en na een prima individuele actie schiet hij de 1 – 0 binnen. Direct na de aftrap krijgt Emplina op een meter of 20 van het doel een vrije trap, die goed richting de kruising wordt ingeschoten, maar gelukkig heeft Hilvaria Pepijn in het doel staan, die de bal tot corner verwerkt. Nog geen 2 minuten later profiteert Emplina optimaal van een foute inspeelbal, waardoor heel Hilvaria verkeerd staat en zij de 1 – 1 binnen schieten. Het kwartier hierna is er vooral veel strijd op het middenveld te zien en halen beide teams er soms een corner uit die niets opleveren. Na ruim een half uur is er een corner van Hilvaria, de afgeslagen bal wordt opnieuw voor gebracht en wordt door Wout (naar eigen zeggen) verkeerd geraakt maar belandt bij de 2e paal wel in het doel: 2 – 1. Ongeveer 5 minuten voor rust is er een uitstekende actie van linksbuiten Lars te bewonderen, maar zijn inzet wordt door de doelman van Emplina tot corner verwerkt. Deze corner wordt door Emplina afgeslagen en razend snel omgezet in een aanval waarbij zij 1 op 1 komen met de verdedigers van Hilvaria en deze aanval beheerst afronden waardoor de ruststand op 2 -2 bepaald wordt. 

Meteen na rust gaat Hilvaria op jacht naar een voorsprong en Teun weet een bal net niet binnen te werken. Na 10 minuten in deze 2e helft krijgt Hilvaria een vrije trap op de rand van de zestien, de afvallende bal wordt door Rens binnen geschoten en de gewenste 3 – 2 komt op het scorebord te staan. Daarna gaat Emplina op zoek naar de gelijkmaker en krijgen zij ook kansen, maar steeds is daar Pepijn, die wel een keer of 3 een hachelijke situatie weet te redden. Ook Hilvaria krijgt kansen nu Emplina de verdedigende stellingen vaker verlaat. Het blijft spannend tot de laatste minuut. Maakt Emplina gelijk of schiet Hilvaria de bevrijdende 4 – 2 binnen? Dat gebeurt geen van beiden, waardoor Hilvaria een zwaar bevochten overwinning binnen sleept en zich op de 4e plek in de rangschikking handhaaft. 

Een prima prestatie van dit team. De afgelopen twee seizoenen in de hoofdklasse had Hilvaria nog nooit zoveel punten na 7 wedstrijden en staat het maar 3 punten achter koploper Heeze. A.s. zaterdag mag Hilvaria op bezoek bij Oirschot Vooruit, de nieuwe nummer 5 in de rangschikking. Bij winst kan er misschien wel een stapje omhoog gemaakt worden en wordt een gat van minimaal 5 punten met de achtervolgers geslagen. Hopelijk komen veel toeschouwers ons team aan moedigen.

Hilvaria 8 en OVC delen punten in topper.
Opbrengst Hart voor uw Club bekend!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites