HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Opnieuw nederlaag voor Hilvaria

DSC_0316

In de derby tegen Bladella kreeg Hilvaria misschien te weinig, maar het spel moet wel degelijk beter.

Al vaker speelde Hilvaria lastige wedstrijden tegen Bladella en beide ploegen lijken elkaar ook niet zo goed te liggen. Bladella schuwt het fysieke en verbale geweld niet en ook het publiek kan erg vervelend zijn zo bleek deze middag maar weer eens. Hilvaria begon goed aan de wedstrijd en greep Bladella in de eerste 25 minuten in de strot. Al binnen 2 minuten moest Bladella ingrjipen met een forse overtreding, maar de scheidsrechter hield de kaarten nog op zak. Dit zou wel meteen de inleiding zijn voor de harde wedstrijd die zou ontstaan en die voetballend alleen maar minder zou worden. Wel kwam Hilvaria als snel op voorsprong door Coen van Oirschot. Ondanks dat er ruimte en kansen waren op meer voor Hilvaria, glipte de controle over de wedstrijd uit handen waardoor ook Bladella langzij kon komen. Een momentje van onoplettendheid in de verdediging van Hilvaria leidde tot de 1-1. De wedstrijd was hierna in evenwicht met gevaar voor beide doelen, zonder grote kansen. Opvallend was verder dat Hilvaria niet langer alleen maar overtredingen ging incasseren, maar ook uitdelen aangezien de leidsman zelf niet op wist te treden. Wanneer deze dat dan wel deed was het vaak in het voordeel van Bladella. Zo kreeg een Hilvaria verdediger geel na een eerlijk schouder tegen schouder duel waarbij beide spelers naar de grond gingen. Bladella schreeuwde moord en brand en had zelfs rood willen zien, maar gelukkig ging de scheidrechter daar nog net niet in mee.

De tweede helft zou blijken dat Bladella steeds meer het voordeel van de twijfel zou krijgen. Het belangrijkste moment was een niet gegeven strafschop aan Hilvaria. Na een scrimmage bleef de bal in het doelgebied liggen en Greg van Gestel was er als eerste bij om de bal terug te tikken, maar werd vervolgens onderuit gemaaid door een verdedigend been van Bladella. Onbegrijpelijk genoeg ging de vrije trap zelfs naar Bladella. Als kers op de taart kreeg Bladella 1 minuut later een vrije trap cadeau na een reglementair duel om de bal. Uit de vrije trap die volgde bleef de bal na een carambole liggen voor de voeten van een Bladella speler die niet twijfelde en de bal binnen schoot. Ondanks deze tegenslagen bleef Hilvaria hard werken, maar haalde het niet het gewenste niveau en kon Bladella overeind blijven. Beide ploegen kregen nog een grote mogelijkheid waarbij Hilvaria het dichtst bij het doelpunt was, maar de bal via de doelman en de paal terug in de handen bij de doelman kwam. Verder dan nog een aantal gevaarlijke momenten voor het doel kwamen beide ploegen niet. Strijd was er wel, want naarmate de wedstrijd richting het einde ging waren er nog een aantal harde overtredingen te noteren aan beide zijde waardoor het niet makkelijker werd voor de leidsman echter zoals in het begin aangegeven had deze beter vanaf het begin van de wedstrijd hier tegen op kunnen treden. Deze wedstrijd verdiende misschien geen winnaar, maar uiteraard hebben ze daar in Bladel geen boodschap aan. 

Het zit dus even tegen voor Hilvaria, maar het moet hard blijven werken dan komt het voetbal en de punten vanzelf weer en zal men ook weer een keer aan de goede kant van de beslissingen zitten van de scheidsrechter. Te beginnen komende zondag op bezoek bij v.v. Gestel.

Foto's Nick van Hees.

Fotolink overige foto's Nick van Hees: https://nicksfotografie.nl/2019/02/17/hilvaria-bladella-2/

Lezing en foto's Bladella: https://www.bladella.nl/nieuws/79/?n=2580

Hilvaria JO19-1: De comeback kids?
Hilvaria JO19-1 na rust herboren

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites