HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Nieuwe speelvormen pupillenvoetbal in 2017-2018

Nieuwe speelvormen pupillenvoetbal in 2017-2018

​De KNVB introduceert in het volgende seizoen 2017-2018 een aantal nieuwe speelvormen voor het pupillenvoetbal t/m 12 jaar.

Zie voor meer informatie alvast het artikel op voetbal.nlMeest opvallende punt is dat de pupillen op kleinere veldjes gaan spelen. Uit onderzoek is gebleken dat deze nieuwe speelvormen beter aansluiten bij de ontwikkeling van de kinderen en voor meer speelplezier voor meer spelers zorgen. De komende maanden worden de clubs en stafleden in 80 bijeenkomsten in heel Nederland nader geïnformeerd over de nieuwe opzet. Onder voorbehoud schetsen wij alvast de plannen:

​- Onder 6 gaat 2 tegen 2 spelen op 1/8 veldje met kleine doeltjes (hebben we bij Hilvaria niet).
- Onder 7 gaat 4 tegen 4 spelen op 1/8 veldje, ook met kleine doeltjes.
- Onder 8-9-10 gaat 6 tegen 6 (5 + een keeper) spelen op 1/4 veld met pupillendoeltjes.
- Onder 11-12 gaan 8 tegen 8 spelen op een half veld met pupillendoeltjes.

Dit zijn ingrijpende veranderingen. Om in de oude benamingen te spreken: Eerstejaars D-teams gaan terug naar een half veld. F-teams en eerstejaars E-teams gaan op een kwart veld spelen. Ook worden de spelregels voor de verschillende vormen aangepast. Zo wordt bij de jongste jeugd de inworp vervangen door in dribbelen. De wedstrijdduur en rustmomenten zullen ook worden aangepast. Hierover en over tal van andere punten later meer.

De KNVB en de clubs zullen hun uiterste best moeten doen om deze aanpassingen organisatorisch goed in te voeren in september 2017.

Arno Timmermans

Technische staf Hilvaria 2
Dubbel wedstrijdverslag Hilvaria 6

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites