HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Na een laat gelijkspel in Tilburg wint MO17-1 hun eerste competitiewedstrijd met 4-3

IMG-20180915-WA0018

Letterlijk en figuurlijk werd op 15 september met behulp van de MO17-1 supporters erg laat gelijk gespeeld door Willem II. Door een actie van de supportersvereniging van Willem II kon de MO17-1 gratis naar de thuis wedstrijd tegen Excelsior. De wedstrijd begon om 20:45 uur waardoor de grotendeels 14 jarigen en een 13 jarige(dus allemaal nog speelgerechtigd in de MO15) pas omstreeks 22:30 uur het doelpunt van Willem II zagen dat hen langszij bracht tegen Excelsior. Kortom, mede door de rijouders, weer een leuk uitje waar heel het team bij was.

Als we het toch over het team MO17-1 hebben kunnen we vermelden dat er dit seizoen wat veranderingen binnen de organisatie zijn ontstaan. Gelukkig hebben Iris, Lisa, Megan en Suus (met dank aan het goede scoutingswerk van Maaike) de figuurlijke handschoen opgepakt en zijn als trainsters en begeleidsters met dit team aan de slag gegaan. De ouders moesten inspringen om op toerbeurt als coach te fungeren.Enkel door zo samen te werken zouden we aan het seizoen kunnen beginnen. Gelukkig was het team natuurlijk vorig jaar goed voorbereid op topvoetbal dus het moest lukken. Maar nog gelukkiger konden we zijn dat de vier meiden met Lisa en Iris aan kop er tot nu toe alles aan hebben gedaan om het team aan het voetballen te houden. Namens alle ouders alvast bedankt.

Persoonlijk geloof ik nog steeds dat kapitein iets mannelijks betekend en dit voor de meiden van MO17-1 hard nodig is. Echter begin ik langzamerhand mijn principes over boord te gooien als ik zie hoe Iris, Lisa, Megan en Suus onze meiden laten voetballen tegen meiden die meestal 1 of 2 en soms wel 3 jaar ouder zijn. Trainsters, begeleidsters en voetbalsters van de MO17-1 jullie verdienen een dikke pluim en wij als ouders mogen trots op jullie zijn.

Op zaterdag is er weinig aan te merken op onze voetbaldochters, op de trainingsavond mogen ze wat meer inzet tonen en luisteren naar hun trainsters!

Maar terug naar de eerste competitiewedstrijd van Hilvaria MO17-1 tegen Jong Brabant MO17-1. Bij Hilvaria waren er een paar meiden nog niet wakker ondanks dat de wedstrijd verplaatst was van 12:15 uur naar 14:00 uur. We kwamen al snel achter met 1-0 maar onze spits was deze dag helemaal los. Nadat Jong Brabant de 2-2 had gescoord zou ze nog voor de pauze met een penalty haar derde doelpunt scoren. Direct na de pauze maakte zij haar vierde doelpunt, 4-2. Gelukkig weten alle meiden dat voetbal een teamsport is en dat ze allemaal hun taken goed moeten uitvoeren om deze uiteindelijke overwinning, 4-3, over de streep te trekken. Technisch (balaanname en passing) en tactisch (het veld klein maken als we moeten verdedigen en ruimte benutten bij het aanvallen) kan nog beter meiden maar deze overwinning kunnen we alvast in onze zak steken.

Hectisch kwartier na rust kost ’t Zevende bijna de...
Sinterklaas komt vroeg bij Hilvaria 8

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites