HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Mooi stel jongens handhaaft zich in de Hoofdklasse

Mooi stel jongens handhaaft zich in de Hoofdklasse

Afgelopen zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd van Hilvaria JO19-1 op het programma. Er moest afgereisd worden naar Oirschot.

In de wedstrijdbespreking maakte coach Erik de jongens duidelijk dat er vandaag maar 1 ding telde: winst. Op die manier zou Hilvaria zeker de nacompetitie ontlopen en hiervoor niet afhankelijk zijn van de verrichtingen van andere teams. Ook Oirschot streed nog ergens om: zij konden nog een periodetitel winnen. 

Beide teams begonnen opportunistisch aan wedstrijd. Dit resulteerde na 30 seconden al in een corner voor Hilvaria. De kopbal van Noah belandde echter recht in de handen van de keeper. Nog geen minuut later valt een knal naar voren van een verdediger van Oirschot zo maar tussen de laatste linie en keeper Pepijn. Oirschot weet niet te scoren omdat Pepijn goed zijn doel verkleind. Daarna blijkt dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Tot aan de 35e minuut gebeurd er weinig spannends meer. Alleen gelegenheids laatste man Ivàn moet een keer aan de noodrem trekken, wat hem een terechte gele kaart oplevert. Vlak daarna wordt het spel snel van rechts naar links verlegd, via Dorus en Max, naar linksbuiten Michiel die een prima goal maakt waardoor de 0 – 1 op het scorebord komt. De laatste 10 minuten voor de rust heeft Hilvaria nog een 2-tal grote kansen en Oirschot ook nog 1, zonder dat dit doelpunten oplevert. 

Hilvaria gaat met een verdiende voorsprong rusten. In de 2e helft laat Hilvaria er geen twijfel over bestaan welk team het meest wil investeren om een overwinning binnen te halen. Regelmatig wordt Oirschot onder druk gezet en is Hilvaria op zoek naar een 2e treffer. Rond het hele uur snelt Michiel voorbij zijn directe tegenstander, die hem dan maar onderuit kegelt. Hiervoor ontvangt deze back van Oirschot natuurlijk ook een gele kaart. De vrije trap die hierop volgt wordt door Dorus bij de 2e paal neergelegd, waar de mee opgekomen laatste man Ivàn, de bal binnen kopt: 0 – 2. Hilvaria let hierna even niet op en binnen een paar minuten, scoort Oirschot dan ook tegen: 1 – 2. Oirschot ruikt dan bloed en zet aan voor een offensief. Hilvaria heeft daardoor moeite om de bal in de ploeg te houden, maar Oirschot krijgt geen echt grote kansen. Regelmatig weet Hilvaria wel snel om te schakelen. Dit levert een paar grote kansen op maar de bal stuitert op het harde grasveld net over het lege doel, via een voetje van een Oirschottenaar of via een polletje net naast. Na ongeveer 95 minuten klinkt het laatste fluitsignaal en heeft Hilvaria JO19-1 op eigen kracht ervoor gezorgd dat ze volgend seizoen weer in de Hoofdklasse voetballen. 

Na deze wedstrijd wordt meteen het seizoen afgesloten met een wel verdiende barbecue, inclusief de nodige vochtige versnaperingen. Familie van Trier nog bedankt voor de gastvrijheid.

Wedstrijdverslag ST NLC Dames 1 -Hilvaria Dames 1
Wedstrijdverslag GSBW VR1 - Hivaria VR1

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.hilvaria.nl/

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites