HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Monsterscore voor Hilvaria ME1!

Monsterscore voor Hilvaria ME1!

​Afgelopen zaterdag speelde Hilvaria ME1 haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Om 10.30 uur werd er afgetrapt op Sportpark Genneperparken in Eindhoven tegen de plaatselijke FC.

​In de kleedkamer vooraf hadden we samen afgesproken om heel fel te beginnen en vroeg druk te zetten. Meestal gebeurt dit ook maar tegen FC Eindhoven thuis en Emplina uit werd dit niet zo uitgevoerd. Na een slechte 1e helft thuis tegen Eindhoven werd uiteindelijk na een goede 2e helft nog met 7-1 gewonnen, maar uit bij Emplina werd dit afgestraft en verloren we terecht met 3-0. Zeker met het oog op de halve finale voor de beker van volgende week zaterdag was dit een nuttige wedstrijd en niet zomaar de laatste wedstrijd van de competitie. Afgelopen woensdag werd er nog met 5-4 van de jongens E7 gewonnen en zo fel als jullie toen waren wilden we jullie vandaag ook zien. Aan de warming up was al te zien dat het goed zat vandaag. De oefeningen werden geconcentreerd uitgevoerd en dat zagen we ook terug in de wedstrijd. 

Vanaf het 1e fluitsignaal werd FC Eindhoven vastgezet en was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de thuisclub. Hilvaria speelde prachtig combinatiespel en de coaches stonden te genieten langs de kant. Als Eindhoven al eens de bal had dan duurde dat nooit lang. Met veel overtuiging werden de duels aangegaan en binnen de kortste keren was de schrik van het Zuiden alweer in balbezit. Vooral Kiki, Kris, Loes en Mirte veroverden veelal de bal en konden zo weer aan een nieuwe Hilvaria aanval beginnen. Mirte verdeelde het spel goed en zo kwamen Bregje en Jet aan de zijkanten veel aan de bal. Het duurde niet lang voordat Mirte de 0-1 op het bord schoot. Vlak daarna gaf Bregje een mooie voorzet en Jet schoot de 0-2 tegen de touwen. Niet veel later scoorde Loes misschien wel het mooiste doelpunt van deze ochtend. Van grote afstand schoot onze technicus de bal met veel gevoel net onder de lat binnen. 0-3. Nadat Bregje 0-4 scoorde door een fout van Eindhoven af te straffen bepaalden Tess (0-5) en Esmee (0-6) de ruststand op 0-6. De coaches hoefden niks te zeggen in de rust alleen dat de meiden moesten proberen om zo door te gaan. Bij 0-10 of meer werd er een grote MARS beloofd aan iedereen. Daar zou nog een grote TWIX bijkomen voor iedereen als er eindelijk eens met het hoofd gescoord werd… 

Na een minuut of 5 in de 2e helft speelde Esmee de bal van de linkerkant van het veld naar Noreen aan de rechterkant. Onze rechterspits nam de bal aan, tikte de bal met buitenkant voet langs haar tegenstander en scoorde beheerst met rechts in de verre hoek. 0-7. Dat er veel scorend vermogen in dit team zit is wel duidelijk, aangezien er nu 7 verschillende doelpuntenmakers op het scorebord staan. Hilvaria ging door en was van plan om in ieder geval voor die MARS te gaan. Esmee scoorde 0-8, en Mirte prikte de 0-9 en 0-10 binnen. MARSEN binnen… Nog was Hilvaria niet klaar en er was geen houden aan voor de thuisclub. Esmee zette de 0-11 op het bord en Mirte zorgde op fraaie wijze voor 0-12. Na een solo vanaf rechts liep ze 3 tegenstanders voorbij en met links schoot ze de bal via de paal in de verre hoek binnen. Onze spits Jet schoot de 13e binnen en maakte zo haar 2e van de ochtend. Eindhoven kreeg haar 1e kans via een uitbraak en de spits was niet meer te houden voor de verdediging. Onze keepster Madelein had nog geen bal op doel gehad en kwam uit gelopen om de spits te stoppen. Mede door de extra trainingen van Dave de Bruijn kwam Madelein als winnaar uit de strijd en hield haar doel schoon. Klasse gekeept Madelein! Na de 0-14 van Mirte en de 0-15 van Esmee moest Madelein toch een keer de bal uit het net halen. Uit een kluts situatie na een corner van Eindhoven kon de Eindhoven spits het laatste zetje geven en de eer redden. 1-15. Het laatste doelpunt van deze ochtend kwam op naam van Esmee (1-16) die net als Mirte 5x trefzeker was vandaag. Helaas konden de meiden wederom niet met het hoofd scoren vandaag waardoor de TWIXEN nog even achterwege blijven maar de MARSEN zijn binnen! Een super prestatie van de groen witten en als jullie as zaterdag zo spelen dan hebben we er veel vertrouwen in. 

As zaterdag vertrekken we met de spelersbus om 8.00 uur bij Hilvaria. Er zijn nog 3 plaatsen over dus als je nog mee wil moet je snel zijn. We hopen dat alle supporters die mee gaan ons naar de finale kunnen schreeuwen! Tot volgende week.

Hilvaria MB1 Kampioen!
RKSV Oisterwijk - Hilvaria 1-7

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites