HILVARIA HIGHLIGHTS

 

MO13-1 wint topper van FC Eindhoven!

IMG_0052

​Afgelopen zaterdag stond de topper tegen het altijd lastige FC Eindhoven op het programma voor de meiden van Hilvaria MO13-1.De 2e topper in 6 dagen tijd, want afgelopen maandag sleepten de meiden ternauwernood een verdiend gelijkspel uit het vuur bij een andere titelkandidaat, Bergeijk MO13-1. Na een 3-0 achterstand werd het uiteindelijk 3-3.

"De schrik van het Zuiden" heeft momenteel te maken met een heuse blessuregolf… Bregje heeft nog geen wedstrijd gespeeld en moet nog minimaal 4 weken toekijken. Pleun was ook nog niet fit en had afgelopen maandag ook al niet meegedaan. Nienke van den Berg is terug aan het komen van een blessure maar dat gaat met vallen en opstaan… Nienke kan nog geen hele wedstrijd spelen en ook vandaag moest ze voortijdig naar de kant. Jet kon vandaag gelukkig wel de hele wedstrijd meedoen maar is ook nog niet helemaal blessurevrij. Geen luxe situatie dus voor de coaches. Tijdens de wedstrijd verzwikte Athina ook nog eens haar enkel maar deze bikkel heeft op karakter toch de wedstrijd uitgespeeld! Klasse Athina! Het was dus roeien met de riemen die ze hadden voor de M&M's….

Om 12.45 uur werd er afgetrapt op sportpark De Roodloop en de meiden speelden op het hoofdveld. Het massaal toegestroomde publiek kon plaatsnemen op de tribune en zag FC Eindhoven brutaal het initiatief nemen. Tot echte kansen leidde dit niet en na een minuut of 10 kwam Hilvaria beter in haar spel. De groen/ witte brigade drong Eindhoven steeds verder terug op eigen helft en creëerde diverse mogelijkheden. Het vizier stond nog niet op scherp en de meiden vergaten zichzelf te belonen. Net voor rust kwam de verdiende 1-0 voorsprong op het scorebord door een opmerkelijk doelpunt. Noreen schoot vanaf rechts op doel en een Eindhoven verdedigster wilde de bal wegtrappen. Omdat die de bal helemaal verkeerd raakte, was de keepster verrast en stuiterde de bal het Eindhoven doel in…. 1-0.

Na de rust wilde Hilvaria snel zaken doen. Het schakelde een tandje bij en creëerde kans op kans. Na 10 minuten in de 2e helft kreeg Nienke van Dal de bal op het middenveld. MO13's blonde speer begon aan een indrukwekkende solo en liet haar tegenstander de hielen zien. "Nino" kwam alleen voor de keepster en rondde overtuigend af met een hard schot tegen de touwen! 2-0. Hilvaria ging door en niet veel later ontsnapte Esmee weer eens aan haar tegenstander en ging schuin op de keepster af. Esmee hield keurig het overzicht en gaf de bal aan "Nino" die er beter voor stond. Nienke van Dal scoorde beheerst 3-0 en dit is inmiddels alweer haar 3e competitietreffer in 2 wedstrijden. Hilvaria speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en boekte een knappe en tevens belangrijke overwinning!

Volgende week spelen de meiden een uitwedstrijd tegen Boxtel MO13-2. De aftrap op sportpark Munsel in Boxtel is om 11.45 uur.

Voor de trouwe supporters is dit het adres:

Sportpark Munsel

De Aanloop 29

5283 TW Boxtel

Tot volgende week!

Uw razende reporter

Unitas '59 een maatje te groot voor hilvaria JO19-...
Ronald Oomens legt taken neer

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites