HILVARIA HIGHLIGHTS

 

MO13-1 walst over SVSSS heen: 5-0

MO13-1 walst over SVSSS heen: 5-0

Na 3 voetballoze zaterdagen mochten onze meiden maandagavond eindelijk weer eens de wei in. De inhaalwedstrijd van vorige week tegen concurrent SVSSS stond op het programma.

​SVSSS kon vandaag kampioen worden maar dan moesten ze winnen. Bij een gelijkspel was Hilvaria ook uitgeschakeld voor het kampioenschap dus er moest gewonnen worden door de schrik van het Zuiden! Bij de pasjescontrole bleek dat SVSSS met 4 dispensatiespelers aan wilde treden in het veld, waar er maar 3 toegestaan zijn volgens de regels van de KNVB. Na wat omzettingen bij SVSSS kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen.

Vanaf het begin was duidelijk dat Hilvaria in ieder geval het Udenhoutse kampioensfeestje wilde verstoren en onze meiden gaven vol gas! Op iedere positie werd er goed druk gezet op de tegenstander en de Udenhoutse meiden wisten niet wat ze overkwam. In elke situatie was het altijd Hilvaria die de bal liever wilde hebben. Hieruit werden al snel kansjes gecreëerd maar steeds zat er een Udenhouts been tussen. Nienke van Dal, Noreen, Jet en later ook Esmee draaiden hun tegenstanders dol met schitterende acties en versnellingen. SVSSS moest kiezen wie ze aan wilden pakken en daardoor liep er steeds iemand vrij. Na 20 minuten was Nienke van Dal los van haar tegenstanders en op snelheid was ze niet meer in te halen. Onze spits bleef rustig en schoot de bal links boven in de hoek! 1-0. Hilvaria bleef aandringen en SVSSS was nauwelijks op onze helft te vinden. Na vele corners en mogelijkheden voor Mirte en Jet was het laatstgenoemde die de 2-0 ruststand op het bord schoot. Na weer een mooie aanval kwam de bal via Esmee bij Jet, die de bal keurig aannam en raak schoot in de korte hoek. In de rust waren de meiden nog steeds vol energie en ze wilden korte metten maken met de tegenstander. Het was te zien dat ze 3 zaterdagen geen wedstrijd hadden gespeeld….. Als de meiden het op konden brengen om de 2e helft met net zo'n passie te spelen als de 1e helft dan kon het niet meer mis gaan vanavond.

In het begin van de 2e helft was het heel even SVSSS dat iets meer op onze helft te vinden was. Op een paar halve kansjes na waren ze niet gevaarlijk. Onze verdediging stond weer als een huis en hield voor de 4e keer op rij "de 0". Met Kiki, Kris, Athina, Liz en Loes achterin was er geen doorkomen aan voor SVSSS. Die enkele keer dat er een balletje doorheen glipte was daar altijd nog Madelein, die weinig te doen had maar er stond als het nodig was. Ook de middenvelders Tess, Mirte, Nienke van den Berg en Bregje maakten weer de nodige meters en verdedigden op tijd mee terug als het nodig was. Als een echt team gingen de meiden door het vuur voor elkaar en hielpen elkaar waar nodig. Hilvaria bepaalde weer wat er gebeurde op het veld en de verdediging van SVSSS stond steeds onder grote druk. De ene corner na de andere werd er weggegeven door ze en het was wachten op de 3-0. Niet veel later was het ook zover. Esmee liet haar tegenstander de hielen zien en ging vanaf links op de goal af. De laatste vrouw van SVSSS probeerde haar nog tegen te houden maar Esmee kapte mooi naar binnen toe en schoot met rechts raak in de korte hoek.3-0. Even later glipte Noreen op rechts langs haar tegenstander en die moest een overtreding maken op onze rechtsbuiten. Waar iedereen een strafschop verwachtte kreeg Hilvaria een vrije trap die helaas niks opleverde. Even later ging de bal wel op de stip. Na een voorzet van Esmee werd er hands gemaakt door SVSSS in het strafschopgebied. Jet ging achter de bal staan en schoot onberispelijk raak in de rechterbovenhoek! 4-0. Nog was de schrik van het Zuiden niet tevreden en ze bleven aandringen. Net voor het laatste fluitsignaal kreeg Bregje de bal in het strafschopgebied aangespeeld. Ze nam de bal goed aan en ramde het leer via de keepster wederom in de rechterbovenhoek. 5-0! De bloemen konden in de kofferbak blijven liggen bij de supporters van SVSSS en met de staart tussen de benen keerden ze huiswaarts. Wat een blijdschap bij onze meiden en terecht! Een zeer verdiende overwinning van onze kanjers van 10 en 11 jaar op een tegenstander waar meiden van 13 en zelfs 1 van 14 bijzaten. Wat een knappe prestatie!

Nu liggen de kaarten weer anders en heeft Hilvaria de titel voor het grijpen. Nog 2 lastige finales te gaan maar als we die wedstrijden met net zoveel passie spelen als vanavond dan ziet het er goed uit. De 1e finale is as zaterdag tegen Uno Animo uit Loon op Zand. Met deze tegenstander hebben we nog een appeltje te schillen aangezien we in de heenwedstrijd met 2-10 hadden moeten winnen en we met een 2-2 gelijkspel terug naar beek gingen.

Nienke van den Berg werd uitgeroepen tot speelster van de week. Nienke speelde een zeer goede wedstrijd, had opvallend weinig balverlies en maakte bijna altijd de juiste keuze in de vervolgpass. Dit is ontzettend knap aangezien dit het 1e seizoen is dat Nienke voetbalt en ze de jongste speelster is van ons team! Goed gedaan Nienke!

Natuurlijk willen wij ook weer alle supporters bedanken die weer in groten getale aanwezig waren! Zonder jullie steun zijn wij nergens! We hopen dat jullie er zaterdag ook allemaal weer zijn om onze meiden naar de broodnodige overwinning te schreeuwen?! Aftrap 12.00 uur op de Roodloop.

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: vv Rijen - Hilvaria
​Kampioenschap JO13-3 een feit

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites