HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Meisjes ME1 vechten zich knap terug uit geslagen positie

Meisjes ME1 vechten zich knap terug uit geslagen positie

​ Voor de meiden van Hilvaria ME1 stond afgelopen zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen Madese Boys ME1 op het programma.

Beide teams hebben tot nu toe al hun wedstrijden gewonnen in de competitie en daarom beloofde deze wedstrijd een kraker te worden. Onze meiden konden rekenen op extra steun door de massaal opgekomen supporters. Heel erg bedankt hiervoor!

Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat we te maken hadden met een hele goede tegenstander. Hilvaria had moeite om zich onder de druk van Madese Boys uit te voetballen. Met mooie aanvallen en mooie passes van achteruit kwamen de bezoekers een aantal keer gevaarlijk voor de Hilvaria goal. Onze keepster Madelein keerde een aantal inzetten uitstekend maar schatte een diepe bal van Madese Boys verkeerd in en was kansloos op de inzet van de Madese spits. 0-1. Bij Hilvaria gingen de kopjes niet naar beneden hangen en ze gingen op zoek naar de gelijkmaker. Richting het rustsignaal kwamen onze meiden beter in de wedstrijd. Ze bleven keihard werken voor iedere bal en ze gaven dapper weerstand tegen deze sterke tegenstander. Een aantal meisjes van Madese Boys raakten wat geïrriteerd omdat ze duidelijk niet gewend waren aan tegenstand. Ze konden niet doen wat ze in voorgaande wedstrijden waarschijnlijk makkelijker afging. De rust werd ingegaan met een 0-1 achterstand. Het enige wat de coaches de meiden in de rust mee konden geven was dat ze zichzelf moesten belonen met een doelpunt.

Onze meiden begonnen goed aan de 2e helft en na 10 minuten was het Esmee die een uittrap van de keeper opving en gelijk in het Madese doel schoot. De dikverdiende gelijkmaker stond op het bord. 1-1. Helaas konden we hier niet lang van genieten want Madese Boys scoorde al heel snel de 1-2 en vlak daarna ook nog 1-3. Normaal gesproken zou dit de genadeklap moeten betekenen maar hier wilde Hilvaria niets van weten. Ze gingen vol goede moed op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er dan ook 10 minuten voor tijd. Esmee, die zoals altijd weer zeer aktief was en een aantal keer goed doorkwam op links, passeerde haar tegenstander op snelheid en schoot met links in de korte hoek raak. 2-3. Dit was het teken om vol op zoek te gaan naar de gelijkmaker om in ieder geval nog een punt uit het vuur te slepen. De meiden waren er al een aantal keer dichtbij maar schoten van Mirte, Esmee en Tess misten snelheid en precisie. Een paar minuten voor tijd bleef Tess goed doorjagen op een verdediger van Madese Boys. Tess onderschepte de bal en gaf deze keurig voor op de meegekomen Bregje. Bregje schoot deze bal mooi met rechts in de verre hoek en zorgde hiermee voor de 3-3 die bijna niemand meer zag aankomen. De Roodloop Arena ontplofte en de meisjes uit Made waren onder de indruk van het gejuich van onze vele supporters. Toen het laatste fluitsignaal klonk voelde dit gelijkspel bij Hilvaria als een overwinning en aan de meisjes uit Made te zien als een nederlaag. De coaches zijn dan ook supertrots op de meiden dat ze zo knap teruggekomen zijn uit geslagen positie en dat ze heel de wedstrijd keihard zijn blijven werken. Nu blijft de competitie spannend tot aan het einde wanneer onze meiden op bezoek gaan bij deze tegenstander. Volgende week spelen we uit bij NEO'25 in Sprang-Capelle. Op sportpark de Gaard wordt om 9.15 uur afgetrapt.

Edgar en Maarten

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria – Reeshof 6 - 4
Hilvaria C1 vergeet zich te belonen

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites