HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Meiden ME1 winnen moeizaam bij Gloria UC ME1

Meiden ME1 winnen moeizaam bij Gloria UC ME1

​Afgelopen zaterdag reisde de groen/witte formatie van coaches Verheijen en Buylinckx af naar Baarle-Nassau om daar aan te treden tegen de ME1 van Gloria UC. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om volgende week nog kans te maken op het kampioenschap in de laatste wedstrijd van deze najaarscompetitie tegen directe concurrent Madese Boys. 

De wedstrijd in de grensstreek was er niet 1 die de meegereisde supporters zich nog lang zullen heugen en kwam maar niet op gang. Het leek wel alsof de meiden met hun hoofd al bij de wedstrijd van volgende week waren. Hilvaria was wel de bovenliggende partij maar vergat vaak de bal naar iemand met een groen shirt te spelen. Hierdoor was het erg rommelig en lastig voetballen voor Hilvaria. De meiden creëerden wel kansen, maar vaak werd vergeten om eerst de bal aan te nemen alvorens te schieten, en zo werden die kansen om zeep geholpen. Af en toe lukten de combinaties wel en lieten onze meiden die van Gloria alle hoeken van het veld zien. Na een kwartier warm gedraaid te hebben stuurde Noreen haar tegenstander het bos in en gaf de bal voor op Esmee. Die raakte de bal eigenlijk helemaal verkeerd maar gelukkig voor ons belandde de bal via de paal in het doel. 0-1. Hierna drukte Hilvaria door en Gloria kwam er niet goed meer uit. Esmee glipte op links langs haar tegenstander en schoot de bal onverwachts voor bijna iedereen kiezelhard in de korte kruising. 0-2. Dit was tevens de ruststand. De 2e helft ging verder zoals de 1e was geëindigd. Bregje kwam geregeld mee op en stichtte veelvuldig gevaar in de gloria defensie. Na 1 van haar goede voorzetten kwam de bal via de kluts voor de voeten van Mirte die hier wel raad mee wist. 0-3. Na de mooiste aanval van de wedstrijd werd het 0-4. Tess kreeg de bal van Loes, die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde, enmet een prachtig passje tussen 2 tegenstanders door kreeg Mirte de bal op het middenveld. Met een pass in de diepte werd Bregje op maat bediend en nadat ze haar tegenstander schitterend uitkapte, scoorde ze beheerst met rechts in de verre hoek. 0-4. Hierna verslapte Hilvaria en gaf het Gloria de kans om terug in de wedstrijd te komen. Na een overtreding van Bregje kreeg Gloria een vrije trap. Die werd knap raak geschoten en dit doelpunt was op dat moment verdiend. Even later was het wederom Gloria dat wist te scoren. De spits liep door op een diepe bal en rondde goed af. Hierna pakte Hilvaria de draad weer op en gaf het niets meer weg. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en de 3 belangrijke punten gingen mee in de tas naar Hilvarenbeek.

Volgende week staat de allesbeslissende wedstrijd tegen Madese Boys op het programma. Als we deze tegenstander willen verslaan dan zullen we anders voor de dag moeten komen als vandaag. Madese Boys is een zeer goede ploeg met veel goede en snelle speelsters. Het is ook een makkelijk scorende ploeg. In 6 wedstrijden hebben zij al 81x gescoord en hun verdediging heeft er nog maar 6 tegen. Gelukkig telt het doelsaldo in de E en F pupillen niet als 2 ploegen op een gelijk aantal punten zouden eindigen. Hierdoor zouden onze meiden aan een punt genoeg hebben om samen met Madese Boys kampioen te worden. Als Madese Boys wint zijn zij alleen kampioen, en als Hilvaria wint zijn onze meiden alleen kampioen. Het wordt dus spannend komende zaterdag in Made en we hopen op zoveel mogelijk Hilvaria supporters om onze meiden te steunen en naar de overwinning te schreeuwen! De wedstrijd begint al om 9.00 uur op sportpark de Schietberg. Dat wordt dus vroeg opstaan maar dan heb je nog iets aan de dag…

 Maarten en Edgar
Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria - WODAN 2 - 4
Hilvaria C1 kampioen kansen missen

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites