HILVARIA HIGHLIGHTS

 

ME1 wint op bezoek bij WSC

ME1 wint op bezoek bij WSC

​Afgelopen zaterdag mocht de ME1 al vroeg uit de veren want er werd al om 8.30 uur afgetrapt op sportpark Eikendonk in Waalwijk tegen WSC ME2. Dit was vooral voor de coaches zwaar want die waren na het ouder-kind voetbal vrijdag nog even in de kantine blijven hangen.

Vanaf het begin was Hilvaria de bovenliggende partij en creëerde het een aantal mogelijkheden. In de tegenaanval was WSC gevaarlijk en vooral hun zeer snelle en technisch begaafde spits was lastig te bespelen voor onze verdediging. Uit een corner van Tess was het Kiki die na een minuut of 10 bij de 1 e paal binnentikte. 0-1. Niet veel later besloot Mirte van grote afstand op doel te schieten en ze verraste de WSC keepster in de linkeronderhoek. 0-2. Onze verdediging gaf weinig weg maar kon niet voorkomen dat WSC tegenscoorde. 1-2. Na een mooie combinatie tussen Tess en Mirte aan de rechterkant van het veld gaf Mirte de bal hard en laag voor. Jet ging naar de bal toe bij de 1 e paal maar een speelster van WSC was haar voor en tikte de bal in eigen doel. 1-3. Net voor rust scoorde de snelle WSC spits 2-3 en bracht de spanning terug in de wedstrijd. In de 2 e helft bleef Hilvaria goed en verzorgd voetballen. WSC bleef vechten voor elke bal en zodoende kreeg Hilvaria veel corners mee omdat de laatste inzet van een Hilvaria speelster vaak op het laatst nog werd geblokt door de jonge ploeg uit Waalwijk. Dit team, dat bestaat uit allemaal F speelsters, heeft zich duidelijk laten zien in deze hoogste meisjes E klasse. Volgend seizoen, als ze weer in deze klasse uit gaan komen, gaan ze zeker een rol van betekenis spelen. Al vroeg in de 2e helft scoorde Bregje uit een corner van Jet de 2-4. WSC

gaf niet op en bleef er voor gaan. De snelle spits bleef een plaag voor onze verdediging en ze wist er weer 3-4 van te maken. Hilvaria hield steeds de voorsprong maar dit was ook zeker te danken aan onze speelster van de week Madelein! Tot 3 x toe voorkwam ze een zeker lijkend doelpunt. Klasse Madelein. Na weer een goede hoekschop van Jet, was het deze keer Mirte die op de goede plaats stond om de bal binnen te tikken. 3-5. Nu gaf de schrik van het Zuiden niks meer weg en konden de punten mee in de tas naar beek! Maar 2 supporters vandaag maar dat is te begrijpen vanwege het vroege tijdstip. De coaches willen Joyce en Mayella bedanken voor het rijden op dit vroege tijdstip en de overige zorgen. Er werd netjes voor koffie gezorgd tijdens de warming up en na de wedstrijd werden de intrapballen en waterzak uit eigen initiatief al meegenomen. In de kantine stond er weer koffie klaar. Grote klasse dames! Zeker na een kort nachtje….

De laatste competitiewedstrijd is op 14 mei uit tegen FC Eindhoven ME1.As maandag is het nog trainen en dan zijn de meiden vrij tot 5 mei. Op 5 en 6 mei staat het welbekende E-F kamp op het programma. Hier leven de meiden al een heel jaar naar toe.

Hilvaria C1: Trein dendert voort
HILVARIA D3 ongeslagen…… 2e!?

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites