HILVARIA HIGHLIGHTS

 

M013-1 bekert door na gelijkspel in Best

M013-1 bekert door na gelijkspel in Best

Afgelopen zaterdag stond de laatste bekerwedstrijd van de poule op het programma en het schema stuurde de "Schrik van het Zuiden" naar Best waar het aan mocht treden tegen de MO13-1 van Best Vooruit op sportpark De Leemkuilen. Wij hadden de 1e wedstrijd met 1-3 gewonnen in Oerle tegen RKVVO en Best Vooruit had hiervan thuis verloren met 1-4. Aangezien EFC al vroegtijdig was afgehaakt in deze poule was een punt genoeg voor Hilvaria om verder te bekeren. Alleen de 1e in de poule gaat door naar de 2e ronde.

Vanaf het begin nam Hilvaria het initiatief en bepaalden onze meiden wat er gebeurde. Helaas werd dit voor de rust niet in doelpunten uitgedrukt, sterker nog, het was Best Vooruit dat de ruststand op 1-0 bepaalde.

De leiding had in de rust aangegeven dat de meiden gewoon door moesten gaan waar ze mee bezig waren want ze stonden gewoon goed te voetballen. Ze moesten alleen die goal maken, dat ontbrak er nog aan.In de 2e helft ging Hilvaria direct op zoek naar de gelijkmaker en al snel waren ze er dichtbij. Esmee raakte de lat na een voorzet van Jet. Onze meiden zetten volop druk op de verdediging van Best Vooruit en de rood zwarten kwamen er niet meer uit. Na een slechte uittrap van hun keepster onderschepte Esmee de bal en strafte ze dit buitenkansje bekwaam af. Met een schuiver in de rechter onderhoek liet ze de keepster uit Best kansloos. Niet veel later was het alweer raak. Noreen werd vrij voor de keepster gezet door Jet en onze rechtsbuiten scoorde beheerst met een schot in de lange hoek. 1-2. Nu was het zaak om de score uit te bouwen en de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Dat was ook de bedoeling maar in de omschakeling kreeg de grootste speelster van Best Vooruit de bal en zette het op een lopen. Niemand kon ze bijhouden aangezien onze speelsters 2 stappen moesten zetten en het meisje uit Best maar 1. Vanaf de zijkant van het strafschopgebied gaf ze de bal hard voor en tot ieders verbazing ging die bal rechtstreeks de goal in. Madelein stond iets te ver voor haar doel en was te laat om deze bal nog tegen te houden.2-2. In de resterende tijd werd er niet meer gescoord en dus eindigde deze wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Dit resultaat is dus voldoende voor Hilvaria om door te gaan naar de 2e ronde. Speelster van de week is Mirte die de grootste speelster van Best Vooruit goed tegenspel kon bieden en ook aanvallend de nodige impulsen kon geven aan ons aanvalsspel.

We willen onze vaste supporters wederom bedanken voor hun komst en hopelijk zijn jullie er over 2 weken ook allemaal weer bij als we de competitiekraker spelen tegen SVSSSMO13-1 uit Udenhout. Deze wedstrijd gaat om de koppositie in onze klasse en waarschijnlijk wordt in deze wedstrijd bepaald wie er kampioen gaat worden. Volgende week zijn we vrij omdat VOAB uit onze competitie gehaald is. We gaan dan ook een keer lekker genieten van een welverdiende vrije zaterdag. Tot over 2 weken!

Bittere nasmaak bij MO11-1 na bekerverlies
Wedstrijdverslag OVC’26 8 - Hilvaria 6

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites