HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Kampioen Hilvaria blijft ongeslagen!

Braakhuizen---Hilvaria-5-3-22-4-2018

5-3 werd het voor Hilvaria in de uitwedstrijd tegen Braakhuizen. Joerie van Rijswijk maakte de 100e treffer van het seizoen voor Hilvaria.

Met nu al een ongekend seizoenstotaal van 41 treffers zorgde Joerie met zijn derde treffer van de middag voor het 100e competitiedoelpunt van Hilvaria dit seizoen. Hiermee had hij weer een heel groot aandeel in een nieuwe overwinning van zijn ploeg. Na 22 duels is Hilvaria nog altijd ongeslagen! Houden ze dit vol tot het eind van het seizoen? Dat zou nog een mooie kers zijn op een nu al gigantische taart!

Hilvaria speelde met het kampioensfeest een zware uitwedstrijd tegen een goed voetballend Braakhuizen, maar wist toch 3 punten met naar Hilvarenbeek te nemen!

In de beginfase van de wedstrijd leek het er niet op dat Hilvaria 3 punten mee zou nemen uit Geldrop. De thuisploeg begon namelijk een stuk feller aan de wedstrijd en kwam al snel op een 1-0 voorsprong door een knappe goal van Anthony de Haan. Na dom balverlies op eigen helfs van Hilvaria verschalkte hij de doelman van grote afstand met een mooie boogbal die in de kruising belandde. Kansen op de 2-0 kwamen er ook, maar na zo'n 10 minuten spelen kwam Hilvaria beter in de wedstrijd. In de fase die volgde liet Hilvaria zien waarom het de terechte kampioen is. Braakhuizen kwam niet meer onder de druk uit en binnen no time zorgde Joerie van Rijswijk met twee treffers voor een 2-1 voorsprong voor zijn ploeg. Coen van Oirschot zorgde niet veel later voor de 3-1 en daarna was het weer Joerie die zijn ploeg de 4-1 voorsprong (zijn 41e en de 100e treffer voor hilvaria) bezorgde. Ondanks nog een aantal goede kansen bleef het tot de rust 4-1. 

Na rust zette Braakhuizen nog één keer aan om toch nog minimaal een punt te halen uit de wedstrijd. Hilvaria verslapte en al na 7 minuten spelen in de tweede helft scoorde Braakhuizen 4-2. Het geloof kwam terug in de ploeg van Braakhuizen en Hilvaria kreeg het moeilijk.Toch bleven de bekenaren zelf ook gevaarlijk met hun snelle spitsen, maar men wist het net niet meer zo makkelijk te vinden. In de 70e minuut vond Braakhuizen de aansluitingstreffer. Na een combinatie uit de corner werd de bal onberispelijk in de kruising gejaagd. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar moest ook toestaan dat Hilvaria kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. Een aantal keer was Braakhuizen dicht bij de gelijkmaker (bal op de lat, bal van de doellijn), maar toch was het Hilvaria dat de bevrijdende 5-3 wist te maken. Sem Hendriks rondde af na goed voorbereidend werk van Joerie van Rijswijk. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. 

Komende zondag is Hilvaria vrij. Het programma voor de laatste 4 duels: Op 6 mei gaat men op bezoek bij Nieuw Woensel, 13 mei ontvangt men Bladella, 20 mei weer een uitwedstrijd in en tegen Hapert en 27 mei op de slotdag speelt men thuis tegen Unitas '59.

Verslag RKSV Braakhuizen: https://www.braakhuizen.eu/113/12412/uitslagen/wedstrijd-details/?tab=3

Foto's RKSV Braahuizen: https://www.facebook.com/SV-Braakhuizen-295918223832318/photos/


En dat is zeven voor JO15-1!
Hilvaria MO13-1 verspeeld zeker lijkende overwinni...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites