HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Joost van Doormaal (30) stopt noodgedwongen met voetbal

Joost-van-Doormaal

Een blijvende voetblessure brengt een vroegtijdig einde aan de carrière van de talentvolle middenvelder.

Al meer dan een jaar speelt de voetblessure hem parten (dit seizoen heeft Joost geen minuten meer gemaakt), maar nu er geen verbetering meer in zit heeft Joost de moeilijke beslissing genomen om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Hij had het besluit al een paar weken gelopen, maar zocht een goed moment om het kenbaar te maken aan zijn medespelers. Dat moment kwam vorige week donderdag toen de spelersgroep weer eens nagenoeg compleet was. De teleurstelling binnen de spelersgroep was groot, maar uiteraard vindt men het vooral erg jammer voor Joost zelf. Hilvaria 1 moet het nu zonder de belangrijke schakel op het middenveld gaan doen. Zijn fanatisme, werklust, inzicht en balvastheid wordt al het hele seizoen node gemist. Joost weet namelijk als enige wat het inhoud om in de tweede klasse te spelen door zijn ervaring bij RKVVO.Joost viel niet op door technische hoogstandjes, maar was niet van de bal te krijgen en liep regelmatig tegenstanders voorbij alsof ze er niet stonde. Wellicht dat menigeen zijn snelheid onderschatte, want eerlijk is eerlijk je verwacht het niet meteen van hem als je hem ziet lopen. Echter lagen Joost zijn kwaliteiten niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten zorgde hij voor een goede (werk)sfeer in de groep en wist hij het beste in zijn medespelers naar boven te halen.We nemen jullie nog even mee door Joost zijn te korte, maar rijke voetbalcarrièreGeef uw tekst hier ...

Het begin

Het begon voor Joost allemaal bij onze buren in Diessen bij RKDSV. Hij doorliep daar de gehele jeugd en kwam steeds uit in de hoogste elftallen. Zijn kwaliteiten bleven niet onopgemerkt bij de trainer van het vaandelelftal, want al op jonge leeftijd werd Joost ook op zondag uitgenodigd om met het eerste elftal mee te doen. Eenmaal bij de senioren aangesloten kwam al snel het hoogtepunt van zijn carriére in Diessen. In eigen huis behaalde RKDSV het kampioenschap door ruim in blessuretijd de gelijkmaker aan te tekenen. Het hele seizoen had RKDSV achter gestaan op Beerse Boys, maar op de laatste speeldag was een gelijkspel genoeg voor het kampioenschap. Hiermee promoveerde RKDSV naar de 3e klasse. De pas 19 jarige Joost had hierin een groot aandeel. In de 2 jaar daarop speelde Diessen zelfs promotievoetbal voor de 2e klasse, maar dat sprookje bleef helaas uit. 

Joost viel toen al op bij de meeste en stond ook onder de aandacht van Verhalen uit de Kempen:
https://www.verhalenuitdekempen.nl/nl/joost-van-doormaal-passie-met-voetbal

Waar ligt de lat?

Toch was dit voor Joost reden om eens te gaan kijken waar zijn lat ligt. Hij besloot halverwege 2009 over te stappen naar 2e klasser RKVVO in Oers. Al snel bleek dat Joost ook daar een dragende speler zou worden. In zijn eerste seizoen behaalde RKVVO de finale om promotie naar de 1e klasse. Helaas kon Joost door een schorsing slechts toezien hoe zijn ploeg verloor van Nemelaer en de promotie aan zich voorbij zag gaan. Na anderhalf seizoen in Oers besloot Joost zijn lat nog hoger te leggen en hij verkaste halverwege 2010/2011 naar Witgoor Sport in Dessel (België). Dat bleek echter geen succes en na een half jaar keerde de middenvelder weer terug bij RKVVO. Het spel dat daar werd gespeeld lag Joost vele malen beter en in de twee seizoenen die volgde was Joost een leider op het middenveld. In 2013 brak onder andere het reizen van en naar trainingen en wedstrijden in Oers hem op en maakte hij de keuze om bij vrienden in zijn woonplaats Hilvarenbeek te gaan spelen. Hier kon hij op de fiets naar toe en ook de sportieve uitdaging lag er. 

Joost (aanvoerder) in actie voor RKVVO tegen Beerse Boys

Hilvaria

Bij HIlvaria kenden ze de kwaliteiten van Joost natuurlijk en waren ze blij dat hij zich bij hen aan sloot. Dit zou de club ook geen windeieren leggen, want al in zijn tweede seizoen bij HIlvaria promoveerde men in 2015 via de nacompetitie naar de derde klasse, dit was voor de vereniging alweer decennia geleden. Ook in deze promotie had Joost een belangrijk aandeel. De 3-1 in eigen huis tegen SVSSS kwam namelijk op zijn naam en daarmee zorgde hij ervoor dat men een goede uitgangspositie had voor de terugwedstrijd. Helaas voor hemzelf kon hij hier niet bij zijn doordat hij in Noorwegen zat. Zijn ploeg klaarde echter het klusje en door met 2-2 gelijk te spelen in Udenhout werd promotie bereikt.De eerste twee seizoenen in de derde klasse verliepen voor de winterstop steeds moeizaam, maar door een goede tweede seizoenshelft werd er uiteindelijk keurig bovenin de middenmoot geëindigd. 

In dit jaar was er ook vanuit trompettercup.nl nog aandacht voor Joost, hij mocht het profiel van de week invullen:
https://trompettercup.wordpress.com/2015/12/17/speler-van-de-week-joost-van-doormaal-hilvaria-2/

De viering van de belangrijke 3-1 tegen SVSSS

Kers op de taart

Om uiteindelijk vorig seizoen als kers op de taart het ongeslagen kampioenschap in de 3e klasse te vieren! Onder trainer Henri van den Braak werd Joost opnieuw aanvoerder gemaakt en onder zijn leiding werden op 3 gelijke spelen na alle wedstrijden gewonnen. Ondanks dat de blessure toen al de kop op stak bleek Joost nog in staat om tot aan het vieren van het kampioenschap bijna iedere wedstrijd te spelen. 

Aan het begin van het seizoen had trompettercup.nl nog een leuk interview met Joost:
https://trompettercup.wordpress.com/2017/11/23/duels-van-de-waarheid-voor-joost-van-doormaal-en-zijn-hilvaria/

In dit jaar was Joost ook speler van de week bij Amateurvoetbal Eindhoven, lees het stuk hier nog een keer na:
https://www.amateurvoetbaleindhoven.nl/index.php?mact=CGBlog,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=5935&cntnt01returnid=46

De kampioensformatie

De harde werkelijkheid
Na het behalen van het kampioenschap kon Joost het dan toch wat rustiger aan gaan doen om te herstellen van zijn blessure. Helaas bleek afgelopen zomer dat deze blessure niet meer weg zou gaan en er slechts gekeken kon worden of het op een acceptabel niveau gekregen kon worden. Joost is heeft hiervoor het afgelopen half jaar keihard voor gewerkt, maar helaas werkte het lichaam (in zijn geval de voet) niet mee. Hiermee komt helaas een vroegtijdig einde aan de voetbalcarriére van Joost. Hij had nog maar wat graag deel uit gemaakt van de spelers die voor het eerst in de historie van Hilvaria uit kwamen in de tweede klasse.

Via deze weg willen we Joost bedanken voor zijn inzet van de afgelopen jaren! Hij heeft in de 5jaar die hij voor HIlvaria speelde veel voor de club, zijn teamgenoten en de trainers betekend. We hopen hem uiteraard nog vaak bij HIlvaria te zien. Wellicht dat er nog een mooie uitdaging buiten het veld ligt voor Joost, want ook daar zijn z'n kwaliteiten niet gering en kan hij Hilvaria nog een grote dienst bewijzen! 

Kerstzaalvoetbaltoernooi voor jeugd ook dit jaar w...
Programma Winterstop Hilvaria 1 en 2

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.hilvaria.nl/

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites