HILVARIA HIGHLIGHTS

 

JO19-1: Als je slechte wedstrijden wint, blijf je bovenin meedoen

Wedstrijdverslag

​De meeste spelers begonnen nonchalant aan deze thuiswedstrijd tegen SV Budel. Budel had pas één wedstrijd gewonnen dit seizoen en de rest verloren. Men dacht dat er wel even gewonnen zou worden. Maar geen enkele wedstrijd in de hoofdklasse win je met twee vingers in de neus.

Door deze instelling mocht Budel na 3 minuten al een corner nemen en als hun voorwaartsen iets attenter waren geweest had de 0 – 1 al op het scorebord genoteerd kunnen worden. Hierdoor was iedereen wel wakker geschut. In de 5 minuten hierna mocht Hilvaria 3 corners nemen en uit één van deze corners kopte Rens rakelings naast. Na kwartier werd een speler van Budel op links de diepe ingestuurd. Rechtsback Axel (normaal centrale verdediger) moest in de achtervolging en wist met een overtreding de linker vleugelaanvaller net buiten het strafgebied af te stoppen. Dit kwam Axel wel op een terecht gegeven gele kaart te staan. De prima ingeschoten vrije trap die hier op volgde, werd door Pepijn vakkundig uit de bovenhoek getikt. Het spel werd aan beide kanten gekenmerkt door vele slordige passes en slechte aannames. Goed voetbal was er amper te zien. De kansen die ontstonden, berustten voornamelijk op toeval. Zo werd een bal die door slecht uitverdedigen van Budel voor de voeten van Tijn viel tenslotte van de lijn gehaald. Na een klein half uur was er eindelijk een fatsoenlijke aanval van Hilvaria te bewonderen. Vanaf rechts werd de bal goed voor gegeven en werd deze prima afgerond door Noah: 1 – 0. 

Direct na rust nam Hilvaria wel meteen het initiatief. Een ingooi vanaf links werd door Noah doorgekopt en Tijn schiet de bal met links (zijn mindere been) in de korte hoek binnen: 2 – 0. Hierna zakt het spelpeil weer naar een bedenkelijk niveau. De verdedigers van Hilvaria geven weinig weg en als ze al eens een steekje laten vallen, is er steeds de zeer betrouwbare sluitpost Pepijn, die alle hachelijke situaties redt. Na ongeveer een uur is er nog een hard afstandsschot van Floris te zien, dat de keeper van Budel niet klemvast heeft. Rens zit er wel bij maar tikt de bal net naast. In de volgende aanval van Hilvaria gaat Noah er op links vandoor en wordt onreglementair afgestopt door de rechtsback van Budel, waarbij Noah een arm in zijn gezicht krijgt. In een opwelling neemt Noah "wraakt" op deze back door hem tegen de grond te werken. De scheidsrechter kan niets anders dan hem een rode kaart tonen. Deze zogenaamde gewelddadige handeling buiten een duel om de bal, zal Noah wel op minimaal 3 wedstrijden schorsing komen te staan. Daarnaast meent Michiel het nodige commentaar op de leiding van de scheidsrechter te moeten geven, wat hem een totaal onnodige gele kaart oplevert. Nu er met tien man verder gevoetbald moet worden, is Hilvaria ineens veel scherper en speelt het beter dan de voorafgaande vijf kwartier. Dit resulteert in een aantal kansjes en kansen. In de 96e minuut wordt er nog een penalty aan Hilvaria toegekend, die door aanvoerder Jannes onberispelijk binnen geschoten wordt, waarmee de eindstand van 3 – 0 bereikt wordt. 

Door deze overwinning bezet Hilvaria nu de 4e plek op de ranglijst. De komende weken moet aangetreden worden tegen de nummers 5 t/m 8 in de stand. Na deze wedstrijden weet Hilvaria echt waar het staat, want de teams waar tot nu toe de punten tegen gehaald zijn, bezetten momenteel de laatste vier plaatsen in de rangschikking.

Hilvaria VR1 - Chaam VR1
Hilvaria JO15-1 weer ronde verder in beker

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites