HILVARIA HIGHLIGHTS

 

JO19-1: 7 minuten in de 2e helft bepalen de wedstrijd

Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag ging JO19-1 op bezoek bij Oirschot Vooruit, de nummer 5 in de rangschikking. Bij winst kon er misschien wel een stapje omhoog gemaakt worden en wordt een gat van minimaal 5 punten met de achtervolgers geslagen.

De oproep in het vorige verslag om Hilvaria aan te komen moedigen was niet aan dovemans oren gericht. Een man of 10 van Hilvaria 5 en ook de keeper van vorig seizoen stonden op een bijveld in de regen langs de lijn de jongens te ondersteunen. Hartstikke tof dat jullie er waren en hopelijk zien we jullie komende zaterdag weer bij Hilvaria. 

Dan nu de wedstrijd. Hilvaria startte deze middag met een behoudende instelling. Laat Oirschot maar komen en probeer in de counter toe te slaan. Al in de 2e minuut werd een aanval van Oirschot afgeslagen en zocht rechtshalf Floris de achterlijn. Zijn voorzet bij de 1e paal werd door Lars, die uitstekend voor zijn man kwam, binnen gekopt: 0 – 1. Een droomstart. Zou het scenario van vorig seizoen bij Oirschot uit herhaald gaan worden? Toen kwam Hilvaria na 1 minuut op 0 – 1 en hield het de gehele wedstrijd deze voorsprong vast. Oirschot ging echter niet bij de pakken neer zitten en was bijzonder fel in de duels. Hier hadden sommige Hilvarianen wel wat moeite mee, want veel tijd om te handelen kreeg je niet. Oirschot ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 7e minuut was er een gigantische kans voor een aanvaller van hen, deze speelde keeper Pepijn uit, maar zijn inzet werd door de attent verdedigende Pieter van de lijn gehaald. Als het zo door zou gaan, kon een goal van Oirschot niet uitblijven. Na een kwartier gaat een speler van Oirschot op avontuur, hij wordt door geen enkele Hilvariaan echt aangepakt en kan dus zo het strafschopgebied binnen lopen en de 1 – 1 aantekenen. Hierna zien we een wedstrijd met veel stevige duels op het middenveld en weinig echte kansen. Na een half uur wordt een schot van Floris door een verdediger van Oirschot nog van de lijn gehaald. Het slotakkoord van de 1e helft is helaas voor Oirschot. Vlak voor rust krijgen zij een corner. Deze wordt door een verdediger van Hilvaria tegen het hoofd van een speler van Oirschot gekopt en zonder dat deze speler het zelf door heeft, verdwijnt de bal achter Pepijn: 2 – 1. 

De opdracht na de rust is duidelijk: zo snel mogelijk gelijk maken. Na een minuut of 5 is er een prima aanval van Hilvaria te zien, maar de voorzet van rechtsbuiten Tijn gaat aan iedereen voorbij. Oirschot schakelt meteen razend snel om. Hilvaria staat niet goed en Oirschot profiteert optimaal: 3 – 1. Vijf minuten later heeft Oirschot een corner. Enkele Hilvarianen staan lucht i.p.v. een man te dekken en de mee opgekomen laatste man kan zonder problemen de 4 – 1 binnen knikken. Direct na de aftrap verliest Hilvaria de bal en teveel spelers staan nog te treuren om de 4 – 1 en letten niet op. Gevolg: Oirschot schiet de 5 – 1 binnen. Hierna is de wedstrijd natuurlijk gespeeld. Hilvaria is niet meer bij machte om de stand nog wat draaglijker te maken en Oirschot hoeft niet meer zo nodig. 

Ondanks dit verlies blijft Hilvaria bovenin mee draaien omdat de nummers 2 en 3 in de rangschikking ook verloren hebben. De achterstand op hen bedraagt maar 1 punt. Wel is Oirschot nu naar plaats 4 gestegen op basis van doelsaldo. Komende week staat een thuiswedstrijd tegen het Eindhovense Brabantia op het programma. Aanvang 14.45 uur en hopelijk komen er nog meer toeschouwers dan deze zaterdag om de jongens van Hilvaria O19-1 naar een overwinning te schreeuwen.

Hilvaria MO13-1 wint topper van Budel MO13-1
Abrahams Bouwmaterialen verlengt sponsorcontract m...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites