HILVARIA HIGHLIGHTS

 

JO15-1 naar kwartfinale beker

JO15-1 naar kwartfinale beker

In een meer spannende dan goede wedstrijd wist Hilvaria JO15-1 met het nodige geluk de volgende ronde van de beker te bereiken.

Na in de vorige rondes Hoofdklassers Bladella en G.S.B.W. aan de zegekar te hebben gebonden was het nu de beurt aan Baronie JO15-2 (ook Hoofdklasser) om te moeten geloven aan de overwinningsdrang van dit jeugdig talententeam.

Hilvaria begon zeer sterk aan het duel. Tot en met de rust wist de thuisspelende ploeg zegge en schrijve niet een keer op het doel van Mitchell te vuren.

Qua kansen stelde Hilvaria daar ook niet veel tegenover. Naar gelang het duel vorderde kon je zien dat de lange winterstop zijn tol eist op het lichaam van de spelers.

Conditioneel is men wat achterop geraakt, trainingen zijn uitgevallen en het gebrek aan echte weerstand bij veel wedstrijden in de competitie zorgt ervoor dat bij echte goede weerstand de ploeg kwetsbaar is in de omschakeling.

In de competitie zijn we vaak heer en meester en komen dergelijke situaties bijna nooit voor.

De ploeg staat dan bij balverlies veel te hoog en dan loop je weleens tegen een goed uitgevoerde counter op.

Neemt niet weg dat we bij rust een grotere voorsprong moesten hebben dan de schamele 1-1 die op het scorebord stond. Na goed doorzetten van Joep maakte Stijn het mooi af.

Na rust tapte Baronie uit een ander vaatje en was het Hilvaria dat bijna geheel de 2e helft onder druk kwam te staan.

Ook nu kregen we uit counters nog de beste mogelijkheden maar het vizier stond niet altijd even scherp.

Het was vooral via de zijkanten dat Baronie gevaarlijk werd. Gelukkig stond de uitstekend keepende Mitchell enkele malen goed op zijn post om de verdiende gelijkmaker tegen te houden. Drie minuten voor tijd riepen we het onheil over onszelf af. Knullig balverlies nota bene op de achterlijn van de tegenstander werd een counter voor Baronie. Vergeten werd een kleine overtreding te maken en Baronie pakte het kadootje met beide handen uit. 1-1 en bijna meteen einde wedstrijd.

Bekerwedstrijden geen verlenging maar meteen penalty's.

Max Abrahams, Duncer Rasenberg, Daan Oomens maakte geen fouten en schoten onberispelijk binnen.

Penalty killer Mitchell stopte een pingel en keer er eentje langs.

Toen het hoogtepunt van de wedstrijd: Mika van Spreeuwel, als hij zou scoren zouden we door zijn. Met een oogstrelend mooie Panenka verschalkte hij de keeper. Wat een bravoure.

Hilvaria door naar de kwartfinale.

jacob

Valencia Voetbalkamp
Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - Rijen

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.hilvaria.nl/

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites