HILVARIA HIGHLIGHTS

 

JO15-1 heeft kampioenschap voor het oprapen

JO15-1 heeft kampioenschap voor het oprapen

Na de 2-3 overwinning bij Zigo is de missie van JO15-1 bijna ten einde. Met 5 punten voorsprong en nog 2 te spelen wedstrijden zou het een misdaad zijn het op te rapen kampioenschap nog mis te lopen.

Het werd geen moeilijke maar een extreem moeilijke wedstrijd. Op het slecht bespeelbare kunstgras van Zigo was het de thuisclub die er een fysiek duel van wou maken. We gingen mee in het duel i.p.v. het combinatiespel te hanteren waar we zo goed in zijn. Middenvelders begonnenmet de bal te lopen en leden vaak balverlies. Moet ook gezegd worden dat er niet genoeg diepgang was vanaf de zijkant omdat deze spelers te vaak naar binnen trokken en zodoende bijna alles in een trechter vastliep. Niet dat Zigo ook maar een enkele kans kreeg maar wij creëerden ook bijna niks en verzopen in het ons opgelegde fysieke spel. Ruststand 0-0.

Na rust met Rick Spapens op rechts ging het meteen stukken beter. Ook Stijn Maas voelt zich beter in de voorste linie dan in de voor hem minder weggelegde half positie. Al na 5 minuten was er een snelle doorbraak en wist Stijn met een simpele intikker de 0-1 op het scorebord te krijgen. Zigo kreeg in deze hele partij 2 kansen op een doelpunt. Helaas was het de eerste kans die ook meteen de 1-1 veroorzaakte. Hilvaria schakelde een tandje bij en de druk op het vijandelijke doel werd groter en groter. Uitgerekend zichzelf spits wanende Mika van Spreeuwel maakte met een zeldzame mooie zijwaartse sprongvolley de 1-2. Wat een opluchting en wat een unieke mooie goal. Maar het emotionele hoogtepunt van de wedstrijd was de 1-3 van Roel (Henkie Veerman) de Laat. Na goed doorzetten verschalkte hij de laatste man en de keeper en kon hij de bevrijdende treffer noteren. Bedolven onder medespelers werd dit doelpunt uitbundig gevierd. Voor de statistieken maakte Zigo uit hun 2e kans ( penalty) nog de 2-3 maar dat mocht de pret niet drukken.

Deze moeilijke uitwedstrijd werd moeizaam gewonnen maar 29 april half 2 nodigen wij jullie allemaal uit de kampioenswedstrijd van JO15-1 bij te wonen.

Hilvaria 4
​Hilvaria lijdt minimale nederlaag tegen koploper ...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites